Dah Pandai Tengok TV

Saturday, May 14, 2011
Rasa sekejap je masa berlalu ,baby kami pun semakin hari semakin besar, Darwisy dah pun 4 bulan tapi pakaian dia semua yang 6 hingga 12 bulan punya, sekarang ni pun tak susah nak jaga tak macam dulu suka sangat nak menangis ,sekarang ni menangis bila lapar,nak tido dgn nak tukar lampin je.



Papa dengan Mama tak susah nak jaga, letak je depan TV dia dah leka, lupa papa dengan mama dia kat tepi, duk cakap sorang-sorang dengan TV, kami pun nak pergi dapur ke buat keja rumah ke senang dah. Selalu awal pagi buka TV3 tengok Malaysia Hari Ini ( MHI ) ,dia boleh gelak sorang-sorang macam tau je apa yang diorang sembangkan. Walaupun kami bagi baby kami tengok TV tapi tak selalu sangat sebab dia kecik lagi ,jarak antara TV dengan baby pun agak jauh juga, kena jaga dari sekarang supaya baby kita sihat bila besar nanti..

33 comments

10:54 AM, May 14, 2011

bagus la Darwisy...tak susahkan Papa dgn Mama dia...good boy... ;)

11:00 AM, May 14, 2011

salam..
samalah anak-anak saya dulu
semua letak depan tv juga..
agaknya mereka suka dengan cahaya
dan bunyi dari tv..

11:01 AM, May 14, 2011

hu...4bulan baru,mantap bdn nye ek..anak akak nora dalam pantg dulu pun gitu.kita beria ready baju kecik2..last2 kena buka peri cari baju abg nya masa setahun umurnya..cepat besar budak sekarang.
masa yg sulung dulu..sama la senang je nak handle letak depan tv gitu...tp yg kedua ni da 7 bulan dah..kalau angkat punggung je nak bangun dia pun start enjin nak nangis...

11:10 AM, May 14, 2011

kuikuikui...

anak2 maza pun lebih kurang serupa kerenahnya bila tengok tv.. terutama bila iklan..

11:43 AM, May 14, 2011

anak lelaki takpe tinggal sorang2, mcm anak akak dulu, senang jaga....size baju mmg susah skit kalau cepat membesar. anak akak masa umur tadika, baju kena size budak tahun 2.

1:22 PM, May 14, 2011

baby mmg cm tu tau..bile tgk tv dia mesti gelak sorang2..comel je bile kite tengokkan.. :D

3:28 PM, May 14, 2011

He he baby abad ke 21 he he.. suka tgk TV.. Anak2 kawe pun semua gitew gak..Bukan nak menggalakkan kan?.. tapi errr kita pun nak urus benda lain gak.. So baby diam2 dulu tengok MHI dulu ker.. :D

4:32 PM, May 14, 2011

jangan la baby darwisy minta galaxy tab dalam masa terdekat ni
rosak blog papa n mama nanti
hehe

memang seronok ada baby, kan?

5:19 PM, May 14, 2011

seronoknya kalau dah ada baby kan.. bila la nak kawin2 ni.. hehehe

5:30 PM, May 14, 2011

4 bulan rmbut dah banyak..anak sedara sy rmbut tak nak tumbuh pn..hehe

tp baby zman skang mmg pndi tgk tv..ikut peredaran zman..

6:48 PM, May 14, 2011

amboi pandai sikecik tu jaga mama n abah dia ekkkk

8:26 PM, May 14, 2011

wah.. dah pandai layan tv dah.. hehe.. ;P

9:23 PM, May 14, 2011

wah..dah pandai tengok tv :-)..tak sabar tengok baby jannah membesar dan tgk tv..tapi nak puas2 dulu dengan umur 2 bulannya sekarang ni hehhee

9:29 PM, May 14, 2011

Baby sudah besar sikit tidak meragam okaylah sebaliknya anak saya yang 6 bulan makin mengada-gada asyik merenget sahaja :-)

9:46 PM, May 14, 2011

bestnye ada darwisy yang baek ni :)

3:08 AM, May 15, 2011

//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
bila blog kena block timbul

diy bumbung kereta karat

~~~~~@@@~~~~~~
Selamat Hari Guru
~~~~~@@@~~~~~~
Wahai guru yang dikasihi,
Engkaulah pelita diri ini,
Menerangi hati nurani,
Moga dirimu dirahmati
~~~~~~~~~~~
Ya Allah peliharalah guruku,
Agar dipimpin terus hambaMu,
Agar terhindar dari Neraka,
Moga dibukakan pintu Syurga
~~~~~~~~~~~
Tak terbalas jasamu
Berkorban jiwa raga
Mendidik anak bangsa
Jadi insan berguna
~~~~~~~~~~~
Keikhlasan di hati
Hulur bakti dan budi
Kau penyambung warisan
Ilmu cahaya hati
~~~~~~~~~~~
Ampunkanlah wahai guruku,
Kesilapan anak-anakmu,
Ku serahkan jiwa ragaku,
Agar terdidik nafsu liarku
~~~~~~~~~~~
Dengan izin Allahu Rabbi,
Engkaulah guru yang sejati,
Engkau bersabar mendidik kami,
Moga dirimu diberkati
~~~~~~~~~~~

3:09 AM, May 15, 2011

//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
bila blog kena block timbul

diy bumbung kereta karat

EEEEMMMM anak yang baikkkk.... yuppp bebudak kalau pasangkan TV mau satu hari dia tengok ... so kita boleh buat kerja lain... senangkan... tu yang pasang Astro kartun ajerrr...

4:57 PM, May 15, 2011

ha'ah.. rsa kejap je msa berlalu kan..
dh besar n pndai tgok tv dh pon..
sikit hari lagi, dh pndai tukar channel sindri plak.. heheh..

10:36 PM, May 15, 2011

selamat malam...

kanak2 era kini mmg tumbesarannya cepat...
umai usia 6 bulan dah boleh duduk, 8 bulan berjalan...

suka lihat pic diatas.. lagi satu.. anak2 zaman srakng lihat iklan mereka boleh hafal tau..

10:53 PM, May 15, 2011

cepatnyer masa berlalu!!!!! dah besar ur baby kan???jangan jadi kaki tv macam kiter sudah!!!hahahaha

12:07 AM, May 16, 2011

otak bayi mudah berkembang..mmg patut kurangkn tgk tv rancangan x brapa leklok..

9:20 AM, May 16, 2011

wahhh..
sweetnye...
senyum jek dia tgk tv..
sejuk hati mama n papa dia..

12:19 PM, May 16, 2011

Alhamdulillah.. good boy yer darwisy.. senang mama & papa dia nak jaga..

2:13 PM, May 16, 2011

Alahai geramnya kakak tengok Darwisy. Dah makin bijak dan boleh berceloteh sendiri. Syok kan....

3:24 PM, May 16, 2011

bro saya nak pinjam anak bawa lari heee...

makin besar makin mudha jada..tapi tgu dia petah bckp tak larat kita nak layan hee


doa suri moga anak sahabt akan ceria saht sllu amin

8:27 PM, May 16, 2011

seronoknya dpt baby yg senang dijaga... :)

1:43 AM, May 17, 2011

hehe..comel lak terasa biler baby tu cakap sorang2..hhehe

1:45 AM, May 17, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
diy repair dan spray helmet lama

EEEMMMM sekarang ni bebudak leka tengok astro kartun.... jadi mak ayah kena cari rancangan kartun ajerr.. kadang tengok kartun ni bebudak faham tu yang dia ketawa sengsorang...

8:22 AM, May 18, 2011

Alololo comeinye :-)
Bukakan channel 613 @Astro lagi dia suke...

Mcm anak bEe, seawal 3bln dah ajar tgk tv especially kartun yg colourful :-) Sampai skang takleh tukar channel lain pulak :-D

4:53 PM, May 18, 2011

wah bagusnya..diam2 dah sekarang..dah besar makin faham mak ayah busy..hehe

4:32 PM, May 19, 2011

emm..wah si anak kecil tu namenye 'darwisy'...maknenye ape iye?

11:32 PM, May 19, 2011

tgk ah ada 1 blog jual pakaian baby, kids...cute sangat..

http://lenloy-closet.blogspot.com/

ibu hidayahamin
9:21 PM, May 20, 2011

comelnya baby kamu...

Post a Comment

 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever