Cara Hilangkan Malware Di Blog

Thursday, June 23, 2011
Alhamdulillah akhirnya kami telah berjaya membersihkan blog LiFe KaMi yang telah di attack Malware. Sebelum ini kami menggunakkan link baru  http://lifekamiphoto.blogspot.com disebabkan kami tak dapat membuang virus malware yag telah menyerang blog kami, Harap maaf kepada member blog yang telah terkeliru, kami telah mengunakan semula blog lama just template je yang baru..:)


Di atas bantuan https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=en (Web Master Tool Google) kami telah menjumpai 2 serangan Malware ke atas blog kami iaitu satu pada post bulan 10 tahun lepas dan satu lagi pada template kami sendiri, dengan ini kami pun telah delete post tersebut dan juga menukar template lain,


Lebih kurang 2 hari malware pun hilang. Malware menyerang blog kami kemungkinan juga datangnya dari Blog rakan-rakan yang telah diserang, sekarang ni blog kami tidak lagi meletakkan link blog member-member blog, kami telah buat satu blog baru, khas untuk Blog List member-member blog je, senang kalau ada apa-apa yang berlaku kita tidak kena tempias juga. Jadi kat sini nak bagi sedikit tutorial bagaimana nak hilangkan Malware di blog yang di attack.

1.
2.


3.

32 comments

Anonymous
2:58 AM, June 23, 2011

salam. bbrp hari lepas dapat malware gak. and dapat link blog awak. I don't know how to remove it. Then, tanya kawan. Kawan cakap, just proceed with the link. Then, okay macam biasa. hope takde pape la jd kat blog saya. dan awk juga. salam.

4:08 AM, June 23, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
balut sarung seat door trim dan dashboard kereta

issshhh mintak di jauhkan lerrrrr berlaku..... aku harap tiada serangan yang berlaku pada blog aku ni.... thanks bantu ajar kami semua yerrrr... mmg bergun sekali kalau terkena inilah panduan yang akan digunakan

8:15 AM, June 23, 2011

Kalau kakak kena mesti buntu dan kena minta tolong org IT...takutnya

8:34 AM, June 23, 2011

alhamdulillah..
dpt buang dah virus nih..
risau gak kalau kena kat blog saya..

8:39 AM, June 23, 2011

terima kasih atas perkongsian ini.. at least klu terkena tahulah apa yg perlu di buat.. setakat ni Alhamdulillah tak kena lagi.. harap2 tak terkenalah..

8:41 AM, June 23, 2011

bagus la dah ok..hari tu mmg tk boleh masuk...nk cari link baru tu pun tk tau nk cari kat mn....

salah satu sbb sy tk letak blog list kt blog sy..sbb kn ni la..

lagi satu..widget..risau gak pasal widget...sbb dua kali sy kena serangan ni dari widget yg ada dlm blog..huhu..

1:44 PM, June 23, 2011

hm..abg/akak jgn delete post ni ye..mane tau kalau terkena, leh rujuk sini.. :)

4:53 PM, June 23, 2011

Bahaya betul malware ni..
Nasib LiFeKaMi dpt atasi dgn segera.

Tp syg pd blog suri... Sampai skang still mcm tu

12:27 AM, June 24, 2011

salam..
pernah gunakan dulu
masa gengblogger kena
attack..apa pun nak
mula periksa balik nih
:)

12:54 AM, June 24, 2011

harap2 minah malware ni tak singgah kat blog saya
tak kuasa nak layan
hehe

8:34 AM, June 24, 2011

Nasib baik ada yg share tuto remove malware disini..
Tengs bro n sis...
leh inform kat kengkawan yg dh "terkene" virus tu...

9:10 AM, June 24, 2011

Alhamdullilah kawe belum kena rasa lagi serangan malware ni.. semoga berkekalan hendaknya. Cuma pernah rasa la kena hacked! Tapi server hosting yg kena serang.. so semua blog yg bersarang di sana kena... Nasib baik selamat fail-fail kawe...

9:15 AM, June 24, 2011

disebabkan malware tu. template pun bertukar kepada yang lebih bergaya. ada hikmah serangan malware tu bro :)

and thanks for sharing the info. aku tak pernah buat kerja remove malware dr blog. sekurang-kurang sekarang dah tau camne nk remove malware.

10:01 AM, June 24, 2011

tension kan bila ada malware

2:50 PM, June 24, 2011

wah...menakutkan...nak wujudkan blog yg senan pun rasa nak patah jari..inikan pula nak membanteras virus2 tu...huh..

8:11 AM, June 25, 2011

tq 4 sharing.. tgh try ni

3:12 AM, June 26, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
generasi kawasaki ninja dan kips

Yuppp betul tu harap rakan rakan kita semua bertanggung jawab jangan lahhhh singgah kat blog kita.... kesian bagi yang terkena tu

4:51 PM, June 27, 2011

yes, ikut je steps yang disuruh tu.biasanya boleh selesai masalah malware ni. but kalau xkronik lah

10:16 PM, June 28, 2011

lately blog saya pun agk "slow milo" klu nk loading ape mungkin itu signal yg blog saya kena malware ke ?

12:23 PM, June 30, 2011

good info tgh baca nk belek gak 404 not found pengsan byk lak url missing in action....

3:01 PM, July 02, 2011

Kesian kepada sahabat blogger yang terkena jangkitan Malware

3:23 PM, July 17, 2011

ouh. hr tu blog sy pon terkena tempias sikit. bila bukak blog terus kluar amaran kata ade malware dr link blog ni. lps tu cri punya cri nk buat mcm mne, last2 baru ok bila remove link blog ni dr bloglist. sekrang dh ok, so bleh letak blik la link blog ni dlm bloglist blog saye. hehe.

Tolong blog saya kena...bantu saya.

emel : espiranza_90@yahoo.com.my

Salam ziarah kembali :)

***http://suteraqaaseh.blogspot.com/2011/07/alhamdulillah-bebas-dari-malware.html

Kedidi sekawan di pohon delima,
Terbang bersama tuju ke hutan,
Budimu tuan saya terima,
Teguh bertakhta dalam ingatan.

10:52 AM, September 26, 2011

Terima kasih... tengah bimbang jugak nii...

1:30 PM, November 06, 2011

blog sy pun terkena...da try masuk diagnos webmaster tu tp xda.. katanya 'google has no detect any malware on this site' camna g nk carik ea? da try search dekat html, pun xda gak.. tp asal buka blog keluar arahan tu..cmna e..boleh tolong sy.. Nurdil_adika90@yahoo.com

11:07 PM, November 06, 2011

@anahiettah afibs
rasanya blog kamu dah ok, kena ambil masa sikit utk google clean balik..

1:20 AM, November 22, 2011

kenapa bila dah buat google web master tool. dan dah cek dekat malware, tapi Google has not detected any malware on this site. sedangkan ada lagi malware dekat blog.?

9:36 PM, November 23, 2011

blog saya pun ada jgk. sdg berusaha fhmkn panduan...sedih :) jika xkeberatan bantu saya di email saya mimisha_9347@yahoo.com.my

1:30 PM, November 27, 2011

@pencinta ilmu

kamu buka blog akak ok jer..takde problem pun..

1:31 PM, November 27, 2011

@Muhammad Faris 'Azim

blog kamu da ok,sometimes kita da reset kena tunggu 2 3 hari untuk google analisis balik..

1:15 AM, December 05, 2012

Oyye 1st tme kne malware. Xtau nk wtpe?
Search cra atasi smpaila sni. Pg kt webmster kta xde dtect tp msh bkak page blog msh malware adoi. Pnglman ptama huhuk!

Post a Comment

 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever