Tips Penampilan Diri Yang Menarik

Saturday, January 29, 2011
Salam..Kali ini kita kami ingin berkongsi tips tentang bagaimana ingin memberi penampilan diri yang menarik, Penampilan diri ini penting serta memberi kesan yang besar terhadap hidup kita,apabila kita bertemu dengan sesiapa ,pertama sekali kita boleh melihat dari segi gaya penampilan seseorang itu samada dia ni pengotor ke, seorang yang cermat ke,bertanggungjawab ke. Jadi apakah yang boleh memberi nilai positif kepada orang lain terhadap penampilan kita,tentu sekali kita hendak orang melihat kita dari segi positif, Diantaranya adalah.

Jenis Pakaian
  • Pakaian seharusnya mengikut kesesuaian kawasan dan persekitaran, contohnya baju sukan,baju batik , kot, seluar , baju kurung dan lain-lain.jangan terlalu banyak corak atau gambar pada pakaian kita. biar nampak simple dan cool jer.

Keadaan Pakaian
  • Pakaian hendaklah sentiasa dan keadaan kemas dan bersih, kalau kita pakai kemeja hendaklah digosok supaya tidak berkedut.saiz baju atau seluar mesti lah bersesuaian, jangan terlalu besar atau ketat, nanti seksa dibuatnya.

Warna Pakaian
  • Pakailah warna yang kurang menonjol dan bersesuaian dengan persekitaran, jangan pakai warna pakaian yang terlalu kontra seperti baju pink seluar hijau dah macam bangla la plak.

Wangian
  • Semburlah sedikit pewangi untuk menarik rasa orang untuk mendekati kita,jangan terlalu banyak memakainya , Pakaian pula hendaklah sentiasa dibasuh supaya tiada kesan degil atau bau yang kurang menyenangkan.

Gaya Rambut atau Tudung
  • Gaya rambut kita juga akan menunjukkan ciri sebenar orang tersebut,adakah dia ini jenis selekeh atau kemas, garang atau lembut . jikalau memakai tudung pilih la warna yang sepadan dengan pakaian kita, jangan tudung warna merah baju kurung warna biru kan dah nampak lain tu.selalunya tudung eloklah lebih gelap warnanya dari pakaian,buatlah gaya tudung yang berlainan sedikit contohnya macam yuna.

Kasut atau Sandal

  • Pakailah warna dan gaya kasut yang sesuai dengan tempat kita tuju contohnya dimajlis kahwin elok lah pakai kasut, pergi pasar malam pakai selipar pun dah boleh, keadaan kasut yang bersih dan kemas juga menunjukkan ciri seseorang itu.

 Aksesori
  • untuk lihat lebih eksekutif dan bergaya  ,pakailah jam tangan dari sini boleh menunjukkan yang seseorang itu mengambil berat terhadap masa. Jangan terlalu banyak aksesori sehingga kelihatan serabut, barang-barang kemas hendaklah berpada-pada tidak terlalu menonjol sehingga membuatkan ada mata-mata liar yang berkenan dengan barang kemas kita.

Kesihatan Diri
  • Pastikan kuku kita sentiasa dipotong ,tidak terlalu panjang dan kelihatan kotor, kalau ada pencuci muka tu cuci la sikit muka tu supaya tak nampak kesan berminyak , make up yang tidak terlalu tebal, jagalah kesihatan diri agar sentiasa kelihatan cergas dan bertenaga.

Ini adalah antara faktor-faktor untuk kelihatan diri kita menarik dipandangan mata orang, untuk menambahkan lagi terserlahnya penampilan diri yang menarik adalah dengan memberi senyuman, selalulah sedekahkan senyuman barulah orang akan merasa senang mendekati diri kita.

    69 comments

    9:34 PM, January 28, 2011

    hoho! nak buat style tudung berlainan tu susah..ikut style org boleh..tp nak cipta sendiri tu..huhuu xkretip

    9:44 PM, January 28, 2011

    wah.. tips yg berguna ni.. hehe... thanx 4 sharing! ;)

    10:02 PM, January 28, 2011

    biar orang menoleh 2 kali kerana berpenampilan menarik dari menoleh 2 kali kerana penampilan pelik..

    10:11 PM, January 28, 2011

    jangan lupa tutup aurat penting ni

    10:45 PM, January 28, 2011

    cantik la lukisan yuna tu.. dia makin cantik kan skang.. geram plak.. hhaha..

    err.. dlu sy sgt selekeh.. alhamdulillah atas nasihat pakar imej, sy kini lebih mementingkan penampilan.. wahh.. ayat takleh blah.. hehhe..

    11:23 PM, January 28, 2011

    misyamissyou

    takpe yang paling penting tudung tu digunakan utk lindungi benda sepatutnya..:)

    11:23 PM, January 28, 2011

    AiDa AzRyN

    sama2 kita kongsi ..:)

    11:24 PM, January 28, 2011

    Wahida Nasution Thakhrim

    kalau penampilan pelik jgn kata 2 kali siap mulut pun duk mengumpat..hehe

    11:25 PM, January 28, 2011

    Sharinginfoz

    ye bro tu yg paling utama..:)

    11:26 PM, January 28, 2011

    Solihin Zubir

    tu la nampak penampilan yuna semakin anggun..:)

    ko mmg ayat semua tk bole blah..hehe

    12:01 AM, January 29, 2011

    hooo. petua dari yg pakar nie. hehe

    12:09 AM, January 29, 2011

    haaa.tips yang bagus utk gadis2 yang nk berjinak2 dgn fashionista skang.. heee :D

    12:40 AM, January 29, 2011

    salam zirah.terima kasih kerana sudi mengomen di tempat makcik

    Banyak tips berguna ni sini ye.

    1:02 AM, January 29, 2011

    good tips.
    tenks for sharing dear!
    berguna
    :P

    1:18 AM, January 29, 2011

    pakai pakaian yg longgar ..tapi tk sendat dan terlondeh..

    kita manusia d ciptakan sebaik2nay ..jadicubalah elok dlm etika pakaian supaya org akan slesa sdn kita..dan dpt dijauhi fitnah bruk

    1:31 AM, January 29, 2011

    klu yg remaja suka tgk style yuna...klu wanita skit, ala2 wardina....hehe...

    1:48 AM, January 29, 2011

    awok aseikan kemaih.....tak nampok selekeh.....dan sedap mate memandang dah ok dahhh......tapi tambah bagi sikit wangi jeee

    1:59 AM, January 29, 2011

    kalau lah duit banyak.. heeee....

    2:00 AM, January 29, 2011

    .:padie_eyla:.

    pakar..tetiba tesipu-sipu plak..hehe

    2:01 AM, January 29, 2011

    Puteri Iqa Izyan

    skang ni tak mcm dulu,ramai da pandai berfashion..

    2:01 AM, January 29, 2011

    Cik Ina minat Do do Cheng

    sama2 ye makcik..:)

    2:03 AM, January 29, 2011

    cIk JanNah

    sama2 yer,kita pratikkan..hehe

    2:05 AM, January 29, 2011

    suri

    betul tu..pakaian yg menjolok mata mmg mangundang bahaya pada diri sendiri,dosa pun dapat..

    2:06 AM, January 29, 2011

    Mr.IX

    wanita ramai ikut wardina ek,mmg nampak style pun..:)

    2:13 AM, January 29, 2011

    tips yg berguna..
    sama2lah kita menjaga penampilan :D

    4:17 AM, January 29, 2011

    selain itu.....pandangan mata juga memberi impak nya yg tersendri....
    nice sharing....

    6:41 AM, January 29, 2011

    DKosongLapan

    kome kena pakai minyak wangi one drop bru lg wangi..hehe

    6:42 AM, January 29, 2011

    fathiah

    kalau la duit byk dah tentu lagi bergaya ye dak..:)

    6:43 AM, January 29, 2011

    Amirrah Zawani

    jom kita jaga bersama..:)

    6:43 AM, January 29, 2011

    Farhan Zulhusmi

    kira pandangan mata yang tajam la yer..
    bahaya tu nanti tergoda plak..hehe

    7:47 AM, January 29, 2011

    thanks utk info ini.. penampilan mmg sgt penting.. sbb perkara pertama yg org nilai kepada kita ialah penampilan imej kita.. bersyukur sgt sbb selalu berdamping dgn org2 yg cukup menjaga penmpilan.. setidak2nya kita pun jadi terikut untuk mengubah penampilan kita kepada yg lebih baik..

    10:13 AM, January 29, 2011

    nice tips, dah boleh jadi perunding image ni

    Terkini : Trend Gigi Bercahaya di Jepun

    10:42 AM, January 29, 2011

    nasib baik aku tak make up :D
    anyway menarik tips nie bro

    11:35 AM, January 29, 2011

    Gerrard selalu tersenyum bermakna Gerrard menarik..phewitt :P

    6 Soalan dari Imam Al Ghazali

    11:58 AM, January 29, 2011

    btul tu..kadang2 risau jgk bile rase pkaian yg kite pkai tu mcm x sesuai je ngn tmpt..ermm..kena lebey ati2 lps nie.. :)

    updated entry : sendiri punya sendiri jaga

    12:05 PM, January 29, 2011

    tips yang baik untuk semua lelaki dan wanita tak kira usia

    tapi, jangan nanti hanya untuk keluar rumah je [pergi kenduri]

    ketika di rumah juga patut diamalkan tips ini untuk keharmonian rumah tangga
    hehe

    1:08 PM, January 29, 2011

    thanks, tips yang berguna (:

    1:23 PM, January 29, 2011

    salam..
    tips yang berguna..
    tapi memerlukan masa
    nak berubah..he he

    2:01 PM, January 29, 2011

    Hanis Azla

    kalau suami atau isteri sentiasa memberi support menjaga penampilan diri masing2, baru lah lebih bhagia rumah tangga tu..:)

    2:02 PM, January 29, 2011

    suffer8zine

    tu la ingat nak buka kedai le..hehe

    2:02 PM, January 29, 2011

    EzzEddin

    kalau ko make up,mmg mendatangkan bahaya..hehe

    2:03 PM, January 29, 2011

    Wan Gerrard

    senyum tu adalah satu sedekah..
    bru nampak ceria jer..:)

    2:06 PM, January 29, 2011

    niesz

    kadang2 kita mmg tak sedar ,asalkan jgn pelik sgt sudah..hehe

    2:08 PM, January 29, 2011

    tehr

    sokong 100% bro..
    kalau sentiasa kelihat kemas dan cantik bru lah nanpak lebih berseri je..:)semakin lama smkin sayang..hehe

    2:08 PM, January 29, 2011

    Azza Firza

    sama2 azza..:)

    2:09 PM, January 29, 2011

    zulkbo

    w'salam bro..
    takpe kita slow2 ubah,lama2 nampak le serinya..:)

    4:26 PM, January 29, 2011

    bagus tips2 ni. sesuai untk perempuan. hehe

    12:35 AM, January 30, 2011

    ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    sekarang orang pompuan sibuk ngan tudung aryani dan yuna ni......

    nasib baik lelaki tak pakai tudung...

    penampilan diri penting untuk menonjolkan ketrampilan sejati

    8:17 PM, January 30, 2011

    cik tom plg setuju point mengenai pakaian..pakaian mmg plg mnyakinkan wanita dlm utk memberi penampilan yg menarik :)

    good tips~

    9:48 AM, January 31, 2011

    maza yg simple2 sahaja, sudah..

    hahahah

    5:29 AM, March 03, 2011

    maza yg simple2 sahaja, sudah..

    hahahah

    5:29 AM, March 03, 2011

    ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    sekarang orang pompuan sibuk ngan tudung aryani dan yuna ni......

    nasib baik lelaki tak pakai tudung...

    penampilan diri penting untuk menonjolkan ketrampilan sejati

    5:29 AM, March 03, 2011

    EzzEddin

    kalau ko make up,mmg mendatangkan bahaya..hehe

    5:29 AM, March 03, 2011

    salam..
    tips yang berguna..
    tapi memerlukan masa
    nak berubah..he he

    5:29 AM, March 03, 2011

    btul tu..kadang2 risau jgk bile rase pkaian yg kite pkai tu mcm x sesuai je ngn tmpt..ermm..kena lebey ati2 lps nie.. :)

    updated entry : sendiri punya sendiri jaga

    5:29 AM, March 03, 2011

    nasib baik aku tak make up :D
    anyway menarik tips nie bro

    5:29 AM, March 03, 2011

    nice tips, dah boleh jadi perunding image ni

    Terkini : Trend Gigi Bercahaya di Jepun

    5:29 AM, March 03, 2011

    fathiah

    kalau la duit byk dah tentu lagi bergaya ye dak..:)

    5:29 AM, March 03, 2011

    selain itu.....pandangan mata juga memberi impak nya yg tersendri....
    nice sharing....

    5:29 AM, March 03, 2011

    suri

    betul tu..pakaian yg menjolok mata mmg mangundang bahaya pada diri sendiri,dosa pun dapat..

    5:29 AM, March 03, 2011

    salam zirah.terima kasih kerana sudi mengomen di tempat makcik

    Banyak tips berguna ni sini ye.

    5:29 AM, March 03, 2011

    hooo. petua dari yg pakar nie. hehe

    5:29 AM, March 03, 2011

    Sharinginfoz

    ye bro tu yg paling utama..:)

    5:29 AM, March 03, 2011

    jangan lupa tutup aurat penting ni

    5:29 AM, March 03, 2011

    hoho! nak buat style tudung berlainan tu susah..ikut style org boleh..tp nak cipta sendiri tu..huhuu xkretip

    Anonymous
    6:48 AM, November 17, 2011

    awal yang baik

    Anonymous
    2:12 AM, January 19, 2012

    nk mintak copy bley.? nk wat folio.. thanks.. =)

    sq
    9:46 AM, February 01, 2012

    wangian x blh byk2 err...

    nadya
    8:48 AM, August 03, 2012

    tips yg baguz....i like it

    Post a Comment

     
    LiFe KaMi. Powered by Blogger.

    Best FrienDs KaMi

    SponSor By

    BioData KaMi

    My Photo
    KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

    © 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
    Hak Milik LiFe KaMiHappyForever