Kisah LiFe KaMi

Saturday, December 3, 2011
63 Usha KaMi
Tahun 2011 sudah sampai ke penghujung, selepas ini akan muncul tahun baru,lama juga kami berblogging lebih dari setahun, kisah life kami yang bermula dengan perkahwinan,kemudian pregnant, dikurniakan anak,dan sekarang umur anak kami pun hampir setahun, banyak suka duka kisah life kami telah kami kongsikan walaupun tidak secara detail tapi kalau ada yang mengikuti kisah kami dari awal boleh dijadikan novel..:)

Tak sangka pada mulanya hanya baca-baca blog orang lain ,akhirnya kami ada blog sendiri, nama blog kami ini pun diambil sempena kami dapat baby walaupun ada juga cerita-cerita lain yang takde kena mengena diselit dalam blog ni , sekarang ni baby kami pun dah pandai berdiri sendiri, merangkak pun dah laju,letak sekejap kat ruang tamu tau-tau dah kat dalam bilik, sekejap je masa berlalu ,baby kami pun semakin besar,rasanya sikit hari dah pandai berjalan sendiri...


Ini adalah post kami yang terakhir, kami nak berhenti berblogging buat sementara waktu ini atas kesibukkan bekerja, komitmen yang banyak dan faktor-faktor lain, Disini kami ingin meminta maaf jikalau ada melakukan kesilapan semenjak kami berblogging, InsyaAllah bila ada masa lagi kami akan berblogging semula, Terima Kasih kerana sudi berkunjung dan membaca blog kami, Semoga Happy-happy selalu, wasalam..:)


Read more »

Mia Sara Yang Comel

Tuesday, November 1, 2011
37 Usha KaMi
Sekarang dah bermulanya bulan November, lama sungguh kami tak menjenguk blog, dah berhabuk-habuk pun, semakin hari semakin sibuk, walau macam mana pun kami akan pastikan at least tiap-tiap bulan ada post something ,bulan lepas satu post je..huhu..

Sebenarnya banyak perkara yang kami ingin postkan tapi masa mencemburui, Hari tu kami ada pergi Sri Pentas kat Damansara, bawa baby sorang ni sambut hari kanak-kanak sedunia, ok juga la cuma terlalu sikit event yang ada,kawasan pun tak berapa meriah, yang bestnya dapat jumpa adik Mia Sara je, dapat le juga keseronokkan menyambut hari kanak-kanak sedunia, Mia Sara bertanding hias kek dengan ada dua tiga orang artis dewasa lain seperti Amyza.. boleh la korang layan telatah comel adik Mia Sara ni..:)






Read more »

Baby Walker Cute

Monday, October 3, 2011
33 Usha KaMi

Baby kami baru nak masuk 9 bulan tapi kami dah tak sabar nak tengok dia berjalan, sekarang ni dah cuba capai benda nak bangun sendiri, kadang-kadang bila dia boring asyik duduk je, kami letak dalam baby walker, bukan main laju lagi dia berjalan, kemana orang pergi ke situ lah dia ikut kadang-kadang pergi memunggah barang-barang dalam kabinet almari dan cuba menolong mamanya mengemas meja..huhu

Orang kata biar anak kita belajar bertatih secara natural, baby walker ni pun kakak kami yang bagi, anak-anak dia semua dah besar, tu sebab le dapat warna pink, masih elok lagi tak perlu membazir beli baru. Sekarang ni pun bukan main laju lagi baby kami berlari mengunakan walker agak-agak kalau dah pandai berjalan jenuh nak kejar ni..:)

Read more »

Akhirnya Masuk Perangkap

Saturday, September 24, 2011
32 Usha KaMi

Semenjak sebulan yang lepas ,dapur kami telah berbau busuk dan hancing disebabkan oleh seekor tikus yang telah bermaharajalela menjadikan dapur kami sebagai kedai kek dia. Jenuh kami cuci balik semua barang kat dapur, mop lantai sampai berkilat,buh pewangi,letak daun pandan, siap sembur ridsect lagi, esok lusa busuk balik dengan tahi dan kencing tikus, ini dah kira bahaya boleh membawa penyakit ,dari mana tikus ni masuk tak tau le, mungkin dari lubang dinding kat atas dapur tu kot.

Dulu kami bela kucing tapi sekarang dah hilang lepas tu dah ada baby pula jadi taknak bela lagi, kami nak beli racun tikus takut mati bau bangkai pula ,busuk satu rumah pula,jadi jalan terakhir kami belilah perangkap tikus, mula2 bagi umpan donut, tak jalan mungkin tikus ni nak yang lagi sedap kot,kami tukar dengan kulit ayam KFC,sama juga tikus tu ambil bau je,dapur still bau busuk tikus .Kami cari tikus tu celah-celah kabinet , peti ais tak jumpa juga.


Lastly kami bagi umpan roti oat perisa tuna, akhirnya pagi-pagi kami jenguk dapur ,tikus tu da masuk perangkap,roti oat tadi pun da habis, amboi memilih juga tikus ni,mungkin tikus betina baru nak belajar diet. selesai sudah ops sikap menangkap tikus liar, ingat nak lemaskan dalam longkang je tapi pikir balik tak baik seksa binatang mati secara pelahan, walaupun itu tikus perosak, dengan hati yang belas kasihan terhadap haiwan, kami buang tikus tu kat tempat terpencil yang jauh dari kawasan rumah orang, kat situ pandai-pandai la bawa diri ye.. sekarang dapur kami dah wangi..hehe
Read more »

Tunggang Kuda Kecil

Thursday, September 15, 2011
25 Usha KaMi

Hari tu pergi ke Jusco Equine Park kat Seri Kembangan , belikan kasut sukan adik,dia dapat sambung degree kat UPM, hari tu nak masuk hari tu juga la sibuk nak beli kasut sukan, nak tak nak kena beli la juga.. jumpa pula game park kat dalam jusco tu sambil mencari kasut, nampak pula kuda mainan kat situ, dulu masa kecil tak dapat main kuda ni bagi anak main pun jadi la, tapi tak bergerak la ye, just tunggang je saja nak ambil gambar..:)

Read more »

Jom Makan Rambutan

Wednesday, September 14, 2011
29 Usha KaMi

Sekarang ni musim rambutan ke, kat kampung kami banyak pokok rambutan telah berbuah.. Kalau tengok buah rambutan yang banyak kat pokok tu geram jer, banyak sangat buah yang masak, beli kat kedai buah kadang-kadang dapat buah rambutan yang tak segar, yang ni kami petik sendiri atas pokok. Dapat seguni juga le, itu pun dah letih nak ambil, tengok apa lagi jom makan sekali..hehe

Read more »

Ketupat Raya

Thursday, September 8, 2011
23 Usha KaMi

Dah raya ke sepuluh pun baru nak post pasal raya..hehe, sibuk dengan kerja, dapat cuti terus gerak balik kampung, kat kampung pula takde line, lama pula bercuti disana ,sampai di rumah pula banyak open house..:) nak tunjuk gambar masa buat ketupat raya je, sempat juga bawa balik ke KL, tinggal rebus je, memang tahan lama.ni dipanggil ketupat palas. Sedap dimakan dengan rendang..makanan raya kegemaran kami ni..:)


Rasanya masih belum terlambat untuk kami ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada rakan-rakan yang membaca dan mengikuti blog kami, jikalau ada salah dan silap semenjak kami berblogging harap dimaafkan la yer. Semoga kita ceria selalu bersama family tersayang..:)
Read more »

Berbuka Di Restoran Cina Muslim Al Munawarah

Monday, August 22, 2011
29 Usha KaMi
Alhamdulillah, pada hari minggu kali ini kami telah berbuka di luar pula, sekali sekala nak juga rasa masakan diluar sana, bukan apa, untuk mengeratkan lagi tali silaturahim sesama keluarga. Jadi kali ni kami plan nak pergi makan makanan cina pula, yang ni cina muslim yer gerenti halal. Restoran yang telah dibuka oleh seorang mualaf cina yang bernama Muhammad Yusof Ong, kalau nak lebih detail lagi bole usha sini Kosmo .

Kami order menu mengikut harga pakej ,nak pilih menu pun tak berapa tahu sangat makanan cina ni, order pakej untuk 6 orang lagi senang semua dah ada kat situ, lebih kurang 8 jenis lauk juga le. harga pakej ni RM 125 untuk satu family ikut berapa ramai family korang yang makan, mungkin ini harga promosi bulan ramadhan kalau nak beli asing-asing rasanya lagi mahal.

 Disebabkan restoran ni sentiasa full house walaupun ada dua tingkat tempat makan tapi still tak cukup tempat duduk, memandangkan kami datang agak awal kul 6 petang lagi jadi kami booking meja dan menu dulu,senang cerita datang balik terus makan je bole pergi merayap kejap tengok barang raya dulu..:)

Menu pakej lengkap dengan sup cendawan cina, sayur goreng cina, itik panggang cina, daging kicap cina, tauhu masak cina, udang dan sotong goreng tepung, desert, buah-buahan, air sirap selasih (cina = tak ingat nama makanan dalam bahasa cina) ,disebabkan semua sedap jadi siap order nasi tambah lagi..hehe. Rasanya berbaloi la makan kat sini, sedap dan kenyang ,memang puas hati, customer service pun ok, lain kali bole la kami datang lagi, kalau korang dekat-dekat area Shah Alam boleh la cuba rasa..:)


p/s: Alamat Restoran Cina Muslim Al Munawarah
      Jalan Tengku Ampuan Zabedah K9/K, Seksyen 9, Shah Alam,
      Belakang Hotel Concord Shah Alam
Read more »
 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever