Pengalaman Di Sydney Australia Finale

Sunday, June 12, 2011
Lama betul blog ni tak berupdate, dah bersawang sawang dibuatnya, busy sungguh, cuti sekolah le kata kan, banyak pula aktiviti nak buat, kali ni nak sambung last gambar kat Sydney, gambar dah letak watermark rugi plak tak post.

Post yang last ni gambar-gambar kat bandar Sydney, memang indah dan bersih nak letak banyak-banyak takut lambat loading plak, letak lima keping je la yer, orang-orang australia ni pun ok juga cuma kat sana displin lebih le, tak boleh nak suka2 berdiri atak kerusi public ke buang sampah suka-suka je, keliling ada police mau ada yang kena tangkap nanti, duk kat sana sempat le beli souvenir sebiji dua nak bawa balik buat kenangan bukannye selalu pergi pun.





 Tengok la member-member aku ni, dah tak dapat masuk Sydney Opera House buat posing pelik-pelik pula, tiket mahal giler berapa ratus dollar australia ntah tak ingat pula kira kalau tukar jadi ringgit boleh tengok movie KL Gangster beratus kali kot..hehe.. "Apa mana gambar aku, sori le owner blog suka ambil gambar orang lain jer ,pemalu le katakan "..:p

37 comments

6:31 AM, June 12, 2011

sydney memang cantik. but wondering if they have a good law school there sebab kalau sydney ada a good law school, aku consider nk sambung master di sana. hurmmm.

9:11 AM, June 12, 2011

Bila lak penduduk mesia nak jaga disiplin memasing...klau gi bado2 beso kompom kita leh nampak sampah merata2....

10:11 AM, June 12, 2011

bestkan dpt jejak kaki kesana, akak ni ntah bila...hehehehe

11:32 AM, June 12, 2011

Mengenai disiplin saya memang akui. Kalau memancing di jeti akan ada papan tanda siz ikan yang benar sahaja. Mereka ini disiplin kalau hasil tangkapan ikan tidak mengikut saiz yang dibenarkan akan dilepaskan kembali ke laut.

11:38 AM, June 12, 2011

Cuti sekolah mmg ramai yg kurang aktif berblogging. Mungkin kawe jer yg tambah gear sbb kalu pi mana-mana pon kamera dan laptop tak pernah hilang dari sisi. :D
Cantik menarik gambo di Sydney.. makin terasa nak sana one day nanti.. insya-allah.

3:06 PM, June 12, 2011

mesti bestkan !!!

surilah sy agk kurg bw lately sbb sdg bertungkus lumus meyediakan proposal!

3:07 PM, June 12, 2011

aida langsung xpernah pi lagi luar negara. XD

4:00 PM, June 12, 2011

tak tau la ada peluang ke tidak nak ke sana
aku memang suka kalau bandar bersih macam ni

10:31 PM, June 12, 2011

perkhhh.. bestnyerrrrrr....

teringin sangat nak melawat negara kangaroo yg ini.. huhuhu.. tapi entahlah weiii...

1:00 AM, June 13, 2011

salam..
ermmm..bersih dan cantiknya
negeri orang kan..alahai..

1:38 AM, June 13, 2011

tak sempat lagi nak ke sydney :( nak pegang kanggaroooo kat australia!!hehehehe

2:25 AM, June 13, 2011

bestnya! nyesal dulu tak rembat offer study kat sane

7:01 AM, June 13, 2011

bestnya tengok...

8:38 AM, June 13, 2011

seronok betul, bila le boleh pi sana?

10:45 AM, June 13, 2011

huhu~ cantekk tp pic lambat loading jer.

10:45 AM, June 13, 2011

Seronok la hang dapat jenjalan negeri omputih ek....bila la dpt melancong lencong ke sini agaknya yer...

3:27 PM, June 13, 2011

salam..best merantau negara orang heee..

rasanya nak jer dok sana sebulan hee pastu bru dok malaysia ekeke...

3:46 PM, June 13, 2011

seriuss???
gile la
aku xpenah pon g luar negara
ganu pun xpenah g
tp kamu g sydney
bestnye :)

4:16 PM, June 13, 2011

saya suka rekaan bangunan dan jambatan dia mmg menrik mata yg memandang ..

pelukis sana mmg hebat2 belaka

5:02 PM, June 13, 2011

seronoknya dah ke sana... ;)

2:10 AM, June 14, 2011

cantiknye....
bile la ak nak jejak kaki kat sini... huhu

3:15 AM, June 14, 2011

bestnye..btw nice pic.. =)

8:06 AM, June 14, 2011

Emm, bEe suka tmpt2 yg bersih & cantik ni.

Kan bagus kalau sivic manner org Mesia mcm org kat Sydney kan!.... Hurrmmm....

9:10 AM, June 14, 2011

cemburu nya sayaaaaaaa

12:05 PM, June 14, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
اسلام عليكم

http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
Sejarah mitsubishi lancer dan enjin mivec

warrgghhhhh best nyer melihat bumi orang mmg jauh berbeza dari negara kita.... jauh perjalanan luas pandangan...

menarikk sesangat suka menatap gambar ni semua

2:21 PM, June 14, 2011

bes2..mana buah tangan dari sana?hehe

2:25 PM, June 14, 2011

OMG bestnyer bercuuti ke oversea....sydney lak tuh... :)

4:38 PM, June 14, 2011

ciktom pun busy lama xupdate blog..sekolah je cuti tp org kerja xcuti..hehehe

5:01 PM, June 14, 2011

tengah pasang impian kat sana..tak taulah tertunailah hasrat hati ker idak..

5:41 AM, June 15, 2011

best cuti..apatah lagi di negara org..adeh

8:45 AM, June 15, 2011

lain kali boleh pi lagi ya

12:30 PM, June 15, 2011

tgk gambar2 ni tambah teringin pula nak ke sana..

2:11 PM, June 15, 2011

wow..mahalnyer tiket tu...
hehehe..kl gengster da tengok belom?

8:02 AM, June 16, 2011

aaa rindu sydney!!! tak try pancake at the rock? nearby the circular quay.. syahdu jek kalo makan.. :( ghindu!

11:59 AM, June 16, 2011

best tgk tempat orangkan..saya tak pernah sampai lagi...paling jauh pun sarawak..huhuhu..jadilah.

p/s thanks sudi singgah blog harrazdani...nice pic

1:24 AM, June 17, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
اسلام عليكم

http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
kembara mahkota johor 2011 daulat tuanku

uihhhhhh naik flight nak sampai kesana kalau naik kapal maU berbulan nak sampai

11:36 AM, June 29, 2011

Phentermine.....

A nice post thanks for sharing.....

http://www.PhentermineHome.com/

Post a Comment

 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever