Pengalaman Di Sydney Australia Part 2

Wednesday, May 25, 2011
Dah lepas kapal berlabuh masa untuk pergi jalan-jalan tapi bukan semua satu kapal yang turun kena ikut giliran, pada yang duty terpaksa la kerja dulu sampai habis duty dan akan digantikan member yang lepas balik dari darat kemudian baru lah boleh turun darat. jadi Kapal akan sentiasa beroperasi sehingga habis discharging operations dan belayar semula, 24 hours non stop duty. Biasa la kan bukan naik kapal pelancong bekerja di atas kapal tanker yang bawa petroleum jadi kena ikut rules le.

Dari pelabuhan kapal kami (merujuk kepada crew kapal) ke tempat shopping agak jauh juga, jadi terpaksa le kami menaiki Feri tunggu dalam lebih kurang 10 minit juga le,feri kat situ ada jadual perjalanan yang memang sistematik ,on time tiba dan on time sampai. Feri pun agak besar dan selesa boleh muat dalam 50 orang juga ler.


 Laju juga Feri ni bergerak, kat sana ada macam-macam jenis boat dan Feri, kapal layar pun ada, air laut kat sydney ni memang cantik warna air laut yang kebiruan dan kehijauan ,kawasan pesekitaran pun indah je mata memandang ,cuaca agak sejuk juga le masa ni ,selamat takde salji kalau tak boleh beku dibuatnya..hehe

Sampai di jeti kami kena bayar tambang guna mesin kad,ai dah macam LRT la pula dah tu time sampai baru kena bayar, selamat le ada Dollar Australia kat poket, yang takde terpaksa kongsi dulu nanti da dekat town tukar ringgit kat money changer. Kalau tak tau apa-apa bahaya juga pergi negara orang ni..huhu

Sempat juga member kami ni nak ambil gambar dengan orang asli, kebetulan diorang buat persembahan berhampiran jeti tu, kat Australia pun ada orang asli juga ye, sedap juga lagu keroncong yang diorang dendangkan,layan je ler..:) selamat le kami tak kena sumpit..hehe

38 comments

2:21 AM, May 25, 2011

wooo, jauh merantau
kerja kat sana ke?

lama tak singgah sini
banyak dah berubah nampaknya
igt silap blog dah,haha

baby camne? sihat?

8:06 AM, May 25, 2011

Keroncong dia mesti hebat dari keroncong kita... LK ikut berkeroncong dgn mereka kot:)

8:19 AM, May 25, 2011

cantik warna air lautnya yer.. klu australia akak cuma pernah pergi ke perth.. teringin juga nak ke sydney.. tp entah bila hajat kesampaian.. he..he..
en.asben akak pernah juga naik kapal tanker ni utk familiarisation.. kdg2 ada audit atas tanker di s'pore.. jdnya, serba sikit akak dpt gambaran dari cerita kat sini..

8:39 AM, May 25, 2011

siap ada lagu keroncong ek bro....tak buat request ker...suh nyanyi satu keroncong .."keroncong untuk Ana"....

8:41 AM, May 25, 2011

unik org asli kat sana.

9:09 AM, May 25, 2011

tu dia..
cantik pemandangan jambatan tu..haihhh..jelesnye..berapa lama kapal tu stop kat satu perhentian..seronok bc pengalaman org keje kapal ni..

11:31 AM, May 25, 2011

cantek ehh feri dia.. letak satu kat KK.. semua org mahu pi town naik feri..kurang sesak ehhh..jalan raya :D

11:49 AM, May 25, 2011

ntah bile la dpt ke sini... huhu

11:49 AM, May 25, 2011

seronoknye boleh lawat negara orang..

1:08 PM, May 25, 2011

bestnya..susah nak dapat peluang dan pengalaman macam ni...

1:16 PM, May 25, 2011

Wah, ni lagi seronok ;)
Jauh perjalanan, luas pandangan kan!

Kawan bEe ada keje di sana & selalu juga emel gambaq dia kat sana dgn hubby nyer. Sekala sekali blk Mesia dgr ajelah dia story. Seronok tu :-D

Tak tahu bila dpt ke sana menjamu mata. Huhuhu

1:18 PM, May 25, 2011

nampak pakcik tu memancing...ade hasil x?
btw, bakal adik ipar aku pun keje kapai gak, admin (selalunya gi ke jepun)

Errr...org asli aus ada seruling yg panjang tu kan(nama dh lope)? Depa x bawak ke masa tu?

1:43 PM, May 25, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pertanyaan anda tempoh hari...
LiFe KaMi said...
kami minat kat moto vespa keluaran terbaru naza tu le, kalau bole bro tolong post pasal vespa tu..thanks..:)

kami dah jawabnyerrr.... bacalah kat blog aku ni...

vespa naza

uihhhhhh mak aiiiii jauh nyerrr merayau sampai jumpa orang asli kat sana....

kalau sampai sana mesti singgah Sydney Opera House, Sydney Harbour Bridge, Akuarium Sydney, Pantai Bondi, Masjid Gallipoli, The Rocks Market, Paddy’s Market, The Australia Reptile Park, Taman Marks dan banyak tempat lagi. memang nak pergi tapi al maklum belum tercapai pun hajat

2:09 PM, May 25, 2011

haah lah da lame tak singgah sini..byk dah berubah blog ni..syabas2..btw sonoknye jln2 gi aussie..!! mahal tak nk gi sne skrg?

2:50 PM, May 25, 2011

wah mmg satu penggembaran yag best bila merantau d tempat org...

juah beza dg malaysia tu..

indah2 bumi mrka...nak prgi jauh heee...

2:51 PM, May 25, 2011

mujur bro tak d sumpitnya heeee

3:08 PM, May 25, 2011

kalau masih bujang best la kan... sambil kerja..sambil tgk tmpt org... :)

10:54 PM, May 25, 2011

SALAM..
alhamdulillah..nampak
seronok kerjaya ni..
cuma bila berjauhan anak
isteri tu yang tak tahan..
he he..

1:00 AM, May 26, 2011

bestnye dpt p sydney. huhu

2:10 PM, May 26, 2011

dulu saya selalu lepak kat Circular Quay tu petang2..memang byk cultural show/magic show/musician kat situ..

5:26 PM, May 26, 2011

wahhh..cerita kat sydney pulak..hehe

10:03 PM, May 26, 2011

visit here frm Egypt~

http://coretanfadlisabri.blogspot.com/

11:15 PM, May 26, 2011

perkhh.. best best best.. sebuah kembara jalanan yang lain daripada lain..

seronok membacanya.. tahniah LK.. hehehe

8:16 PM, May 27, 2011

australia.. wow!!~.. teringin nak pegi sane.. akan ke sane suatu hari nanti.. oh yeah!!~

12:45 AM, May 28, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

jenis jenis kereta mpv

eeeemmmmm belum tercapai lahhhh hajat aku nak kesana..... bila lahh nak sampai...

4:23 PM, May 28, 2011

pegi sydney??
woaaaa..i'm soo jealousssssssss! T___T

7:21 PM, May 28, 2011

wuu..teringin nk pergi sana.. :)

11:05 PM, May 28, 2011

Looks like you had a lot of fun there!

7:07 PM, May 29, 2011

wah bestnya.... pelik betul orang asli tuh.. ada putih2... try pegang.. kapur ker tuh???

9:56 AM, May 30, 2011

seronoknya dpt jalan2 ke negara org..dpt timba pengalaman dn tgok budya hidup org lain..hehe

12:02 AM, May 31, 2011

bestnyeeee nak ikot gak . apsal x ajak ? hehe

4:47 AM, May 31, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

diy pasang sticker carbon fibre

eeeemmm jauh perjalanan luas pengalaman luas pandangan.... tengok negara orang

9:14 PM, May 31, 2011

sesungguhnya, aku jeles, huhuuu

1:16 AM, June 04, 2011

seronoknya sampai ke sydney australia....jauh perjalanan luas pandangan...

1:54 AM, June 04, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

jumlah claim insuran kereta kemalangan


tertarik tengok pemandanagn dari ferri pengalaman yang menarik

3:49 PM, June 04, 2011

bestnya..leh lak ada org asli..kalo dia sumpit..ko tembak je..hehee

8:39 PM, June 04, 2011

merasa gak ek merantau kat tempat orang. semuanya akan jadi kenangan kan bila letak kat dalam blog.

7:10 PM, June 11, 2011

Penduduk asal Australia dipanggil Australian Aborigines. Instrument muzik yang ditiup dipanggil Didgeridoo.

Bro tidak beli satu bawa balik Malaysia

Post a Comment

 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever