Jogging Di Tasik Putrajaya

Wednesday, July 6, 2011
Berat badan kami dah turun 5 kg percaya tak, macam hari-hari pergi jogging pula..hehe, dah hampir setahun tak jogging sebab mama mengandung, takkan time mengandung nak jogging kan, jadi mulai sekarang kami nak latihkan diri untuk selalu pergi jogging walaupun agak busy dengan pelbagai kerja..:) bukan jauh mana pun tasik ni dengan rumah kami ada le dalam 5 minit je (naik kereta), dekat je kan..rugi je tak pergi..

Bila kita berjogging banyak tenaga dan kalori boleh terhasil disamping saluran darah dalam badan akan lebih baik mengalir ke seluruh anggota badan, Jogging juga antara senaman yang lebih baik dan menjimatkan berbanding yang lain just nak kena ada kasut sukan jer..

Mama semangat pergi jogging maklum le dah lama tak senaman lepas bersalin dulu, banyak lemak yang lebih, siap buat senaman poco-poco lagi..hehe, Papa pula jogging dekat setempat tu je sebab kena jaga Awis nanti nangis pula pergi jogging jauh-jauh, lagi pun badan tak besar mana pun ,jadi lepas jogging kena makan mamee dulu bagi lemak lebih..:)

Dah puas jogging minum air kosong yang dibawa dari rumah, relax kejap tengok pemandangan pastu tengok jam dah lewat petang pun, ok masa untuk balik cuci diri, esok datang lagi, semoga family kami sentiasa sihat selalu..:)

29 comments

12:05 AM, July 06, 2011

wah... dah lame x jogging :)

1:28 AM, July 06, 2011

nak jog jugek tp kt kg ni klu jog nnti pakcik pakcik kt kdai kopi tnye "adik kene kejar ngan anjing ker..?" haha.. kisah benar tu..

2:36 AM, July 06, 2011

wakakaka..
isteri dibagi kemain kemas2 lagi.. tang suami, kita minum dulu! hahhahha

maza pun dah lama tak jogging ni.. agak2 larat tak rumput2 itu menahan hentakan kaki maza ek?

hahahah

7:28 AM, July 06, 2011

semoga kita semua sihat selalu..yeah..

8:20 AM, July 06, 2011

SALAM,
BERJOGING TU MEMANG BAGUS ! PUTRAJAYA TU TAK JAUH DARI BBB !

8:30 AM, July 06, 2011

wahhh..bestnye..
rasa fresh je lepas joggingkan..
awat awis tak join sama..confirm boleh bertatih terus..hehe

9:20 AM, July 06, 2011

bestnye joging2 tepi tasik...

9:24 AM, July 06, 2011

sweetnya..sume bnda wat sma2..moga sentiasa sihat...

9:34 AM, July 06, 2011

cantik tmn ni..tk pernah smpai sini..kalau berphoto shoot okay gak tmpat ni :)

10:54 AM, July 06, 2011

best nye.. kalo start jog dr rumah smp tasik pon nice.. jimat minyak kete :D

11:27 AM, July 06, 2011

tak pernah lagi jogging kat sini... last pun jogging kat tasik presint 2, dekat menara roket tu...

12:08 PM, July 06, 2011

best kalau tinggal area Putrajaya..banyak taman2 yg cantik utk lepak2/jogging...

2:12 PM, July 06, 2011

salam..
ermmm..nice photo..
selamat berjongging
saya nih..sibuk manjang

6:21 PM, July 06, 2011

jogging setempat?
hehe

aku selalu buat macam ni

3:26 PM, July 07, 2011

Baagus ehhhh warga kotaa buaat aktiviti gini.. he he.. cuma kureng pokok jer kat Putra Jaya tu.. still better dari KL. Kawe pon kalu balik sana, tido kat Putra Jaya.. Precint __ :D Nanti kawe lak test jogging sana ehhh.. Harap2 time tu Awis boleh join sama...

3:00 PM, July 08, 2011

hmmm..lama xjog kat sana..tapikan kalau g gym lagi berbaloi dr jogg niee..kene treadmil sepam mmg leh turun 10kg kalau ikut diet yg btol..hehehe..

7:40 PM, July 08, 2011

hehhe..apik pon nk join jugak lah

3:43 PM, July 10, 2011

pagi2 kalo gi jogging mmg besh jugak...pas tu balun teh tarik kt kodai mamak...hehehe
terbaikkkk..

8:14 PM, July 10, 2011

Jogging lepas makan aiskrim pun boleh turun berat? ni yg jeles ni

11:01 AM, July 12, 2011

kuak lentang jerk kat umah...

nak jogging kat taman pun malas hehe...:P

12:21 PM, July 12, 2011

wow! 5 kg is very big numbers tau!..
kite takde naik.. tapi turun pun turun 5/6 kg
hasil makan oat as breakfast.. mnum air plain jer.. Insya Allah lebih lagi turun berat badan...
exercise p padang ngan anak2... ;)

11:58 PM, July 12, 2011

Awis nanti nak basikal tiga roda tu hehe

sini TE jogging kat stadium je

2:01 AM, July 13, 2011

lama tak berjogging... eh macam nampak picc.. huhu... yerla kat putrajaya..

1:12 PM, July 13, 2011

bila Awis dah pandai jalan...leh la join jogging sama... ;)

3:06 PM, July 13, 2011

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip tip cuci enjin kereta
diy servis brake kereta

Maaf dah lama aku tak ziarah blog ko lahhh... Maaf lah yerrrr...

alamakkkk rugi lahhhh awis tak dapat jogging... nanti kalau dah besar sikit boleh joint mama papa yerrrr... sabar yerrr sikit lagi nak besar tu

5:36 PM, July 17, 2011

Hahaha
bEe & hubby selalu juga nak p jogging
Tp akhirnya tak jadi sbb bila Danish yg dah dpt kaki dok merayau tak jadi nak bersenam... hahaha

9:59 AM, July 19, 2011

hehe Kami.. nanti2 Awis da pandai jogging, tak menang tangan plak nak handle hehee...

uitt makan mamee ye? Bak nak sikit hee

1:05 AM, August 05, 2011

Sebelum puasa setiap Jumaat, saya dan rakan sepejabat akan bermain badminton

12:43 PM, March 26, 2012

Salam,

Di tasik tu kalau jogging sorang-sorang selamat tak?

Post a Comment

 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever