Pengalaman Di NingBo China Part 1

Wednesday, July 13, 2011
Pada kali ini nak tunjuk gambar-gambar masa pergi China pula, daripada simpan je kat hard disk ni baik post kan , lagi pun sementara ada masa free nak update blog yang kejap ada kejap takda ni. Ni adalah gambar-gambar masa shore leave jejalan kat area bandar Ningbo, China.

Masa tu cuaca kat sana tak sejuk lagi, macam kat Malaysia juga, banyak juga tempat kat China pergi tapi gambar-gambar tempat lain takde, dah hilang sebab hard disk dulu kena curi masa rumah kena pecah masuk masa 2 tahun lepas, jadi gambar-gambar ni je la yang tinggal kenangan.

Kat Area bandar ni ramai sungguh orang ,nak jalan pun berpusu-pusu, walaupun negara China ini besar tapi penduduk China pun ramai juga, tu pasal la besesak-sesak, Negara dia memang cantik ,kat jalan-jalan banyak pokok hiasan, bangunan pun rapat-rapat, agak sibuk juga la area Ningbo ni,

Kami hanya jalan kaki je nak ke Mall bukan apa save budget sikit ,bukan jauh mana pun disamping boleh la tengok keadaan persekitaran kat sana. lebih kurang macam Malaysia juga.

Dalam Mall ni la banyak gadget barang-barang elektronik, cakap je nak apa handset Nokia, LG, Sony Ericson, Samsung Galaxy S2 semua ada tapi made in China la, harga memang murah giler, sempat juga beli ipod shuffle 2 biji ngan ipod mp4 bawa Malaysia siap bagi kat adik-adik lagi sebab murah sangat tapi boleh guna dalam 3 bulan je pastu rosak, memang made in China sungguh, ciplak buat sendiri ,nyesal plak beli,

Pastu ada juga le beli survenior lain macam kain sutera china, memang tahan sampai sekarang ada lagi kat rumah tu, duit China ni lagi murah dari kita, kira dua kali ganda kurang dari kita contoh 10 ringgit sama dengan 20 yuan kat sana. kalau nak shopping kira banyak benda la boleh beli.

P/S: yang gambar akhir sekali tu ukiran kat batu besar yang ada kat luar Mall tu, memang seni sungguh ukiran tu, pandai diorang buat..:)

29 comments

12:42 AM, July 13, 2011

Wooo itu macam ke?

dah sama macam malaysia, tak der lah takut jadi beku kat sana, kan kan kan.. hehehee

6:04 AM, July 13, 2011

SALAM,
NINGBO KAT BAHAGIAN MANA CHINA ? CANTIK BANDAR NI ! KOMUNITI MUSLIM ADA TAK KAT SANA?

9:28 AM, July 13, 2011

Kakak suka membaca N3 yg mengisah an perjalanan ke negara luar. Kalau masa tu Darwisy ada kan ke best ye...

9:40 AM, July 13, 2011

menarik juga china ni yer.. teringin juga nak ke sana suatu hari nanti klu ada rezeki.. bila brg murah tu mmg kita rasa excited nak beli.. tp bila tak berkualiti tu mula rasa ralat juga kan..

9:47 AM, July 13, 2011

amboi seronoknya..
mcm tu rupanya daerah ningbo..selalu uruskan shipment je..

10:46 AM, July 13, 2011

TERINGIN SANGAT NAK GI china...

11:55 AM, July 13, 2011

pic last tue penuh dengan kesenian la

12:38 PM, July 13, 2011

Saya teringin nak melawat China..


Sedihnya hard disc kena curi...hilang gambar2 best kan

12:48 PM, July 13, 2011

best nyer..!!

1:14 PM, July 13, 2011

makan macam mana..susah tak...? :)

wah...kalau mata wang lebih kecil dr Malaysia..mmg syok shopping kat sana... :)

2:41 PM, July 13, 2011

Baru beli gadget letronik made in china...harap2 leh le bertahan lama...huhuhuhu

3:12 PM, July 13, 2011

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip tip cuci enjin kereta
diy servis brake kereta

Maaf dah lama aku tak ziarah blog ko lahhh... Maaf lah yerrrr...

hoooo.... kalau handphone made in china ni kalau Nokia kat sana Nokla sekali imbas mmg nampak nokia tapi Cokia

3:55 PM, July 13, 2011

macam lebih bersih jek negara die..

4:50 PM, July 13, 2011

wah, best nyer..
harap dapat gi sana juga :)

5:33 PM, July 13, 2011

Byk juga kamu beli...siapa yg tak teruja tgk brg2 buatan dorang ni sumer murah...

6:35 PM, July 13, 2011

bila lah kak ayu nak ke china..
beli majalah wanita..
layan pic si SY dgn 4,4 isterinya.. mmg syok.

tambah lagi dgn awak tayang pic percutian awak.. peeehhhhh.....

9:02 PM, July 13, 2011

x pernah sampai lg negara China..huhu

9:03 PM, July 13, 2011

bestnya...suka jalan-jalan tapi tak tau bila nak sampai ke tempat2 cam tu.. :)

12:33 PM, July 14, 2011

Nampak cantik dan bersih.
Dalam perancangan nak ke sana, moga boleh dapat maklumat lain lepas ni.

3:57 PM, July 14, 2011

best tu..skli pgi byk tempt yg manrik... LK borong apa brg d sana heeee

4:31 PM, July 14, 2011

GB aku dah beberapa kali ke china
kami guru2 kecik i tak tahu bila masa nak sempat

eh, tak ada gambar basikal?

4:44 PM, July 14, 2011

X samapi ke China, sampai di blog orang yg dah pergi pun jadi lah,haha

cam menarik
boleh pi ni klu ada rezeki

1:47 AM, July 15, 2011

wah bestnya, tapi bab gadget tu tak boleh nak percaya sangat sebab harga murah hehe

hari tu kecoh pasal karnival hp, luar tunjuk ori bila beli bagi yg model made in china..

4:37 AM, July 17, 2011

harga barang2 eletronik di china memang murah.. seba tuh banyak china malaysia import barng2 dari china... tuh yang banyak china jual2 barang murah2..

5:01 AM, July 17, 2011

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip pasang audio sound sistem kereta

yuupppp banyak gadget murah murah kat sana sekali bawak balikkkk tak tahan rosakkk... tak ade Cop Sirem tu....

5:38 PM, July 17, 2011

Bestnyer jalan...
Kat sana mesti gadget murah kan!!!!!

8:36 AM, July 18, 2011

tetiba nak kesana juga sbb matawang malaysia besar..ngee

1:46 PM, August 01, 2011

borong ipad dan iphone cam ni kalu pi sana.. jual jer..Pakai sendiri jgn ler kan? :D

1:09 AM, August 05, 2011

Perlu bawa duit lebih baru puas borong di negara China.

Post a Comment

 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever