Jom Makan Rambutan

Wednesday, September 14, 2011

Sekarang ni musim rambutan ke, kat kampung kami banyak pokok rambutan telah berbuah.. Kalau tengok buah rambutan yang banyak kat pokok tu geram jer, banyak sangat buah yang masak, beli kat kedai buah kadang-kadang dapat buah rambutan yang tak segar, yang ni kami petik sendiri atas pokok. Dapat seguni juga le, itu pun dah letih nak ambil, tengok apa lagi jom makan sekali..hehe

29 comments

2:00 AM, September 14, 2011

salam..
comelnya baby..dah besar
ermmm..baby begitu jangan di beri
sebijik nanti tercekik kata orang..
sebaiknya..racik2 kan isinya...almaklum
tekak kecil lagi..

6:24 AM, September 14, 2011

wah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cantiknya pic
si kecil pun comel......
nak jugak....

agak2 kalau makan lebih.. sure suara makin tak kluar.. heheh

6:29 AM, September 14, 2011

wah!!!!!!
cantiknya gambar.. lagilah aksi si comel dengan ibunya

nak sikit...
agak2 10 biji kalau k.ayu makan boleh sembuh tak sakit tekak nie.. hehehe

8:57 AM, September 14, 2011

FUlamak rambutan!! nak rambutan 2 bungkus boleh?:B

9:06 AM, September 14, 2011

Aktiviti yang paling menyeronokkan ialah mengait buah-buahan beramai-ramai :D

11:08 AM, September 14, 2011

wah merah menyala rambutan..budak kecik tu tkleh makan byk rambutan nanti batuk
Petai Gergasi

11:12 AM, September 14, 2011

makn bersama yg tersyang mmg enak.nak balik tu smpt bwk rambutan dlm kete hee..sedp2..pastu jgn buang merata2

11:13 AM, September 14, 2011

semakin membesar ank KAMI..

dah blh berjalan ke si kecil tu bro?

11:37 AM, September 14, 2011

sama lah kat rumah nenek saya pun bnyk rambutan....time raya hari tu...adik beradik ayah balik...kerjakan pokok rambutan tu...

sudahnya.....demam berjemaah..lepas sorang..sorang... ;)

11:39 AM, September 14, 2011

comelnya aksi baby.. warna merah rambutan tu menarik sangat.. tp akak yg tgh batuk2 ni mmg kena elakkan dulu rambutan.. klu tak mmg dah kena beli lepas baca entry ni sebab teringin.. he..he..

12:29 PM, September 14, 2011

Tengok rambutan ni, buat saya teringin nak balik kampung petik rambutan...:)

1:00 PM, September 14, 2011

comelnyer adik awish...dh boleh mkn rmbutn dh dia..=)

1:32 PM, September 14, 2011

Iskkk...terliur tgk gamba buah mutan tu...merah2 sumernya. Yg kecik tu makan ke buah mutan tu??

1:34 PM, September 14, 2011

bila bab-bab rambutan ni teringat kat mak akak nora di kampung..dia boleh ngadap makan tu je..akak pun kalah..

dah lama tak jenguk sini..si kecik tu makin bijak ek..tgok senyuman ke pipi tu pun dah kenal..hik hik

2:50 PM, September 14, 2011

kat kg sya musin rambutan dh lepas..

slmt menjamu selera dgn rambutan okeh, btw jgn mkn byk sgt nnti sakit tekak!

4:01 PM, September 14, 2011

seronoknyaaaa.....akak balik kampung hubby hari tu cuma ada durian je, itu pun belum gugur, manggis baru berputik, rambutan....huhu...tak nampak bunga pun.

5:05 PM, September 14, 2011

jap, nak jenguk pokok rambutan jiran sebelah
dah masak ke belum
haha

9:47 PM, September 14, 2011

bila la nak rasa makan rambutan fresh2 nie.. selalu beli tepi jalan je..

9:48 PM, September 14, 2011

Waa...rambutan merah! Mesti manis sgt-sgt kan?

10:17 PM, September 14, 2011

comel gila baby tu senyum!!!geram!!hehehehe. ok, jeles tengok rambutan kaler merah ranum tuh!!!huwaaa

11:28 PM, September 14, 2011

tediaaaa... merah menyala nowh moktan konerang.. heheh..

12:06 AM, September 15, 2011

merahnya rambutan....tp x brapa suka makan coz lekat celah gigi....huhu

8:42 AM, September 15, 2011

Perghhh canteknya rambutan. Tak ada kerosakkan walau sikit pon. Manis ker? Kawe sebenonya suka rambutan kuning atau rambutan gading. Sebabnya ia kurang air. Tak suka juice dia meleleh di tangan. Tapi kalu makan mmg susah nak berhenti. Lepas dua tiga hari datang ler si batuk.:D

2:12 PM, September 15, 2011

Wah tempat bro dah musim rambutan. Nampak ranum buahnya. Kalau ada pun saya tidak dapat makan kerana batuk :-)

1:41 AM, September 17, 2011

UIHHHHHH NAK MANJAT TU SEKSA SKITTTT TAPI YANG TUKANG KUTIP KAT BAWAH TUUUU LAHHH SYOKKKK TINGGAL MAKAN AJERRR...


-----------------------------------
Salam Hari Malaysia Pada Semua
-----------------------------------

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
tip membeli motorsikal second hand

1:31 AM, September 18, 2011

memang petik sendiri terjamin kesegarannya...puas hati...tapi jangan makan banyak2 rambutan tu..kasi kami sikit.....hehehehe

11:30 PM, September 18, 2011

cantiknye rambutan tu..merah!!

10:17 AM, September 22, 2011

Alololo
comei Darwisy

Suka mkn rambutan manes ekkk :-)
Bulat mata dia ;)

11:52 PM, January 22, 2012

salam kenal,,sukses yahh dengan postingan nya

Post a Comment

 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever