Google Site Link Life Kami

Saturday, December 25, 2010
Salam Semua.. ini kali kedua kami update blog untuk bulan disember ni..hehe baik tak payah buat blog ye tak.. jadi dah lama tak update blog dan tak pergi singgah blog kawan-kawan, banyak juga le benda terkini yang tertinggal. tengah kami saja-saja search word life kami dalam google, eh tengok-tengok dah ada perubahan pada site, google telah memberi kami site link, macam website besar la plak padahal blog cap ayam je dah tu baru je berblogging..hehe.. Buffer Earning pun dapat banyak, mungkin rezeki anak yang bakal lahir nanti kot, Alhamdulillah..:)Apa itu Site Link?

Apabila kita mencari sesuatu di Google dan senarai bawah memiliki sub-halaman disenaraikan untuk web tersebut.
Google telah menunjukkan bahawa Sitelinks dipaparkan hanya jika algoritma mereka boleh menentukan laman kita akan memenuhi syarat untuk Sitelinks. Dan penting untuk dicatat bahawa Google memaparkan ini bukan untuk webmaster, tetapi bagi mereka yang menggunakan Google Search.
Sitelinks bergantung pada struktur laman web, ini adalah sesuatu yang kita mampu kawal.

Sub-halaman yang ditunjukkan di bawah website adalah beberapa halaman dalam keputusan carian google, Sub-halaman yang disebut, bertujuan untuk membantu pengguna mencari senarai laman kita. Sistem google menganalisis struktur link laman kita untuk mencari jalan pintas yang akan menjimatkan masa pengguna dan membolehkan mereka untuk cepat menemukan maklumat yang mereka cari.

Google hanya memaparkan
sub-halaman untuk mendapatkan hasil ketika kita berfikir mereka akan berguna bagi pengguna. Jika struktur daripada laman kita tidak membenarkan algoritma, google akan mencari pautan laman web yang baik untuk dipaparkan.

Pada ketika ini,
sub-halaman adalah automatik. cara yang terbaik boleh kita ikuti untuk meningkatkan kualiti sub-halaman kita ialah pastikan kita menggunakan anchor teks dan alt teks yang bermaklumat, kompak, dan mengelakkan pengulangan ayat.


Itu sajalah yang kami tahu pasal site link ni kalau ada yang nak ditambah boleh bagi pendapat korang juga, ada juga blog lain yang telah dapat site link ni tapi dah lama sikit hilang plak, rasanya disebabkan kita menukar template yang lain, setakat ni kami hanya guna template yang sama je tak pernah pun rasa nak tukar yang lain cuma header je kekadang tukar, saja nak nampak lain skit..:)
p/s: baby cute kami tak keluar lagi mungkin dia tunggu tahun baru kot, apa-apa pun yang penting semua selamat tak kesah la bila-bila pun bersalin, sekarang dah masuk 39 minggu kandungan, so tinggal seminggu nak sampai tarikh due, kami memang tengah standby ni,barang-barang pun dah ready tinggal nak pergi hospital je..harap segala dipermudahkan oleh Nya..:)
 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever