Bas Jamu Nasi Goreng Ayam

Tuesday, February 8, 2011
Salam, dah lama tak naik bas,hari tu aku balik dari tempat kerja kat kelantan untuk ke kedah, disebabkan flight dari Kota Bharu ke Alor Setar takde terpaksa la naik bas bukan apa malas nak duk lama-lama sampai 7 8 jam letih dibuatnya,kemudian chopper pula landing kat Airport Pengkalan Chepa tu pukul 9.30 pagi jadi tak sempat lah nak kejar bas pukul 10 pagi,

Payah juga jadual perjalanan bas ke Kedah ni ada dua masa je iaitu 10 pagi dan 10 malam, takkan nak bertapa tunggu bas yang malam tu, tak kuasa den..huhu, jadi terpaksa cari alternatif lain jumpalah bas express Nice exclusif kira macam bas VVVIP (macam banyak je V tu..hehe) ,harga tiket mahal sikit le, dapat pukul 11 pagi plak, Bas ni sampai Butterworth je so kat sana kena cari bas lagi sambung ke Alor Setar,takpe la dari duk saja kat bus station Kota Bharu tu jenuh juga.Jom kita usha sikit keadaan Bas Nice ni.

Nampak macam menarik je kan lebih kurang macam bas express lain juga,yang ni dua tingkat.



Korang nampak tak yang kat bawah seat tu,yang tu boleh angkat nak support kaki,pastu jarak antara seat depan dengan kita lebih kurang 1 meter,kira boleh la nak sandar lebih ,kalau tidak ada bas yang sempit, kaki pun sangkut bayangkan lah lebih 5 jam duk tersepit boleh tension dibuatnya.



Siap ada rak buku lagi bole la baca-baca kalau bosan, dari tadi ambil gambar takde penumpang je, biasa la bas tambang mahal sikit orang kurang naik kot,yang aku naik ni pun ada 4 orang je penumpang..hehe



Tengah syok layan mimpi tetiba kena kejut dengan pelayan bas tu,jangan korang ingat naik flight je ada stewardess bas pun ada, dia letak nasi goreng ayam dengan teh o panas, sebenarnya nak bagitau benda ni je tak pernah lagi naik bas dapat makan free..hehe


Itu je lah nak kongsi kat korang, boleh kata selesa la naik bas ni,harga tiket mahal sikit, biasa pergi dalam 30 ringgit lebih yang ni 54 ringgit,ok la kot .berbaloi rasanya dengan apa yang ada,saja nak promote tak dapat apa pun..:) kalau korang nak tempah atau booking tiket melalui online pun bole klik sini http://www.ticket4u.com.my/nice/

p/s: Sabtu ni kami balik rumah kat KL, selepas 3 bulan lebih menetap sementara di Kedah, Orang rumah pun dah nak habis berpantang lepas bersalin hari tu.Tibalah masa pulang ke Rumah kami bersama orang baru..:)

47 comments

6:52 PM, February 08, 2011

perghhh, terbaek lah ! cmni la, baru orang suke, hehehe

7:28 PM, February 08, 2011

nice yg ada pramugara/pramugari tu ka? haha
yg best dpt makan free la
klu terdesak mcm ni, mmg berbaloi la naik
klu biasa, aih tak termampu gak 2 kali ganda kot harga

selamat kembali ke kdiaman
dulu berdua, skang dah bertiga kan?
lebih meriah la

8:01 PM, February 08, 2011

wah bagusnya service bas ni..mmg terbaiklah!!

8:19 PM, February 08, 2011

orang baru, baby baru ke..alhamdulillah! hehe murah rezeki, siap dapat nasi ayam lagi :)

8:30 PM, February 08, 2011

waaa tahniah dh dpt baby... hik2... lambat cikit...

8:45 PM, February 08, 2011

mcm naik flt lah pulak siap ada makanan yer.. boleh take note nama bas ni untuk perjalanan jauh.. tentu lebih selesa dan tak terasa jauh perjalanan tu kan..

selamat balik KL untuk u all sekeluarga..

10:36 PM, February 08, 2011

Salam...
Napa tak drive je? Mak dgn ayah mertua, kdg2 saya dan semua family naik kereta je ke Kelantan. Tak pernah lagi rasa naik bas. Tol pun tak kena, isi minyak je.
tp mungkin letih sikit la kan, kdg2 tukar driver la kalau hubby ngantuk...

10:56 PM, February 08, 2011

Anip

bole le try test anip..hehe

10:57 PM, February 08, 2011

penaberkala

ni pun sebenarnya terpaksa nak ikutkan mmg naik bas biasa je tak sangka bas tu mcm tu..hehe

Alhamdulillah pas ni hidup bahagia bertiga..:)

10:59 PM, February 08, 2011

Bazilah

Alhamdulillah orang kata rezeki anak2..:)

11:00 PM, February 08, 2011

nora amila ghazali

dah sebulan lahir,baby boy,thanks ..:)

11:01 PM, February 08, 2011

Hanis Azla

boleh la kalau nak cuba,pejalan jauh rasanya cukup selesa,
tak sabar nak balik umah,thanks ye..:)

11:04 PM, February 08, 2011

iza

oo kenapa tak naik kereta sebab saya ni keja dekat pelantar minyak so dua minggu saya ke kelantan tapi tak duk sana pun gi naik chopper ke tengah,

then 2 minggu akan cuti duk kat saja kat umah tak keja mcm tu la cara kerja orang kat pelantar minyak ni,kalau parking saja kat airport tu pas 2 mgu tinggal kesan tayar je le,takut kena curi nanti..huhu

11:38 PM, February 08, 2011

salam.. bagus gak bg info ttg bas ni.. tak per la bayar lebih asal selesa.. disamping ada gak makanan yg dia org serve kan..

tq kongsi info :)

11:49 PM, February 08, 2011

macam naik kapal terbang aja !

11:49 PM, February 08, 2011

macam naik kapal terbang ja !
best2

btw, jom join giveaway dedin
mudah ja
x payah karang panjang2 pown !
x payah serabut kan kepala !
x payah follow2 !
x payah tangkap gambar2 !
x dak banner2 !

12:37 AM, February 09, 2011

salam..
berapa duit dia cekak
dengan sebungkus nasi
goreng tu gamaknya ??
apa pun janji anda berpuas
hati..kepuasan penumpang
telah di jayakan syarikat
bas itu..

2:33 AM, February 09, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

biar mahal asal puas hatiiii.... best gak yerrr kalau ade servis camni yerrr.... aku pun nak gak kalau cam tu

8:20 AM, February 09, 2011

moden dh bas skrg nih..

9:06 AM, February 09, 2011

wahhh smart la

Terkini : Fakta Menarik Tentang Tidur

10:24 AM, February 09, 2011

Salam LK,

Seronok juga naik bas ye. Sesekali merasa bas VVIP pulak tu kan. Siap ada makan lagi...

12:00 PM, February 09, 2011

maza sebenarnya sudah lama benar tak naik bas express. bahkan bas henti2 juga..hehehe

dolu2 masa balik dri sekolah selalu naik perkhidmatan bas ekspress.. terutama SATRIA....

rasanya kalau sekali sekala menggatal naik bas seperti ini, wahh!seronok juga..hehhehe

2:04 PM, February 09, 2011

sekarang semua orang berlumba untuk tingkat kualiti perkhidmatan..sbab nak tarik perhatian pelanggang...
bagus la macam tu..
ada persaingan sehat..

btw..saya ada tepek link blog ni kat n3 saya.mohon kebenaran ye :)

2:37 PM, February 09, 2011

ish..sonok gak..tp sejak mcm2 kes bas ni...ish memg la tak leh buat apa kalo dah ajal kn..

3:34 PM, February 09, 2011

K.Nor

baru orang akan rasa mcm nak naik lg..:)

3:35 PM, February 09, 2011

De'din

macam je tapi tak pun..hehe
InsyaAllah dedin kalau takde aral melintang kami join yer..:)

3:36 PM, February 09, 2011

zulkbo

mesti harga mahal dari biasa,tp still campur ngan service perkhidmatan dan keselesaan,,puas ati juga le bro..:)

3:37 PM, February 09, 2011

Afzainizam

naik kereta lg best bro bole buat suka ati nak berenti ke nak singgah mana2 ke..hehe

3:37 PM, February 09, 2011

Pencacai Alim

byk da berubah berbanding dgn dulu2..:)

3:38 PM, February 09, 2011

suffer8zine

smart je ker..:)

3:39 PM, February 09, 2011

Kakzakie

sekali skala je ni kak pasni mgkin naik bas biasa je..hehe

3:40 PM, February 09, 2011

maza

kami pun dah lama tak naik bas,
ni pun terpaksa je..
lagi suka bawa keta je..:)

3:41 PM, February 09, 2011

si para para

mmg elok diorg bersaing dari segi kualiti perkhidmatan,tanpa kita mcm mana bas nak jalan ye kan..harap perkhidmatan bas kita akan lebih maju..:)

3:43 PM, February 09, 2011

Nora Shahaira

sebenarnya kalau nak kira kemalangan naik kereta,moto ,bah kan basikal pun bahaya..
mungkin dah ditakdirkan disamping tu kalau ada langkah pencegahan yg lbih bgus mngkin dapat dielakkan..:)

10:59 PM, February 09, 2011

Fuuuh, mmg NICE lah :)

11:00 PM, February 09, 2011

haha.. biaq btoi ni..
sempoi ah.. strategi nk tarik org naik bas dia.. mmg sempoi!
pasni silap hari bulan, ada awek2 cun jd pramugara lam bas plak..
hehehe..

11:01 PM, February 09, 2011

mmg klntn k kdah dua trip j shri..hehe..
pergh..slma duk kedah, xpnh lak try naik bas ni..law tahu hri tu, xperlulh brsedih hti kna balik kedah awal..hehe

3:18 AM, February 10, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tapi aku suka kalau jalan jauh naik bus pasal malas nak drive... duduk dalam bus tidorrrrr best kena aircorn.... tau tau sampai ajerr tauuu

10:11 AM, February 10, 2011

Wah.. hebatnya bas ni.. Kasi forward gambar2 ni kat Tony F @ Asia Asia tu.. he he..

3:59 PM, February 10, 2011

wah best r..leh naik bus ni r t

8:29 PM, February 11, 2011

best ! dah macam flight . tk pyh susah2 naik flight hehe

eh awak di tag tau :)

http://mellowtypo.blogspot.com/2011/02/cabutan-bertuah-bernilai-rm100.html

10:37 PM, February 11, 2011

http://res2supply.blogspot.com/2011/01/elakkan-latheskim-brake-disc.html

macam naik flight...cantik.

1:26 AM, February 14, 2011

_____♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
______ ♥♥♥♥♥♥♥♥SAY NO TO VALENTINES
_______♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥DAY♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
_________♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

dah macam dudok dalam flight lerrrr .... classs no 1 gituuuu

1:57 AM, February 15, 2011

wah, menarik..
blom prnah naik bas cam tu.. mmg ada kelas..
selamat menjalani hidup bekeluarga :)

4:42 PM, February 18, 2011

dah banyak tahun tak naik bas

11:20 PM, February 18, 2011

menarik..harganya pn menarik leh tampung service charge, government tax, hrga nasi ayan n tea O tu...hehhe

11:46 AM, July 05, 2011

Bus resto kali yach ?? hehe

Post a Comment

 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever