Sup BeDengung Nilai 3 Sedap

Monday, October 18, 2010
Salam Semua.. Selepas Bulan puasa berlalu dah lama tak dengar cerita pasal makanan, selalu masa bulan puasa ramai blogger post pasal makanan, memang menguji keimanan boleh terasa lagi lapar dibuatnya..hehe, semalam kami telah singgah di sebuah gerai dekat Nilai 3, lokasi kedai itu di tengah-tengah kedai-kedai barangan borong ,kalau pusing-pusing mesti jumpa le, Gerai makan itu dinamakan Sup Bedengung, Apa yang bedengung....
Sup Bedengung ni memang antara sup the best le bagi kami , kalau kami jalan-jalan ke sana nak beli barang-barang rumah, kami mesti singgah pekena bihun sup bedengung ni, rasa sup tu memang cukup sedap..
kenapa dinamakan Bedengung ,kami lupa plak nak tanya Tuan Punya kedai tu,tapi kami rasa sebab sup ni pedas betul rasanya, boleh terkebil-kebil bibir nak menahannya, lagi satu mereka letakkan sup tersebut dalan mangkuk besi, memang dijamin panas sampai habis makan, bepeluh-peluh dibuatnya, syok tak ingat..promote lebih nampak..hehe

Macam-macam bahagian lembu ada. cakap je nak apa, urat, daging, perut, tulang, lidah, gear box, kepala lembu pun ada..hehe


Ni lah Tuan Gerai tu aka Tauke Sup Bedengun ni, friendly orangnya, dia tengok orang rumah mengandung terus bagi special ,dia bagi bahagian daging kat leher lembu dengan bawah telinga, kalau nak beli tang tu je kena beli dengan kepala sekali tapi dia bagi free je,memang lembut isinya, ok pakcik lain kali kami datang lagi..hehe


Kami Tengok balik pun dah rasa lapar ni, pedas giler tak senang duduk masa makan ni..hehe tapi kalau tak nak pedas pun boleh jer..


Harga ikut jenis sup tu le, macam kami hari tu order bihun sup urat : RM 6.50, Bihun Sup campur: RM 7.00, tapi serius puas hati, mangkuk besar, isi banyak , bihun warna kuning kedah mai.. yang paling penting sup sedap..

Kalau korang pengemar sup, boleh le singgah ke gerai sup bedengung ni, sambil-sambil beli barang boleh le bedengung kejap..hehe, Sup bedengung ni pun pernah masuk surat kabar, kalau korang kesana bole usha banner diorang ade selit keratan akhbar pasal diorang.. Apa lagi Jom Layan dengung..:) 

 

HiStory KaMi

LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My Photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever