Pengalaman Di Sydney Australia Part 1

Sunday, May 22, 2011
Lama betul tak pergi Australia, dulu masa belayar banyak kali juga le masuk sana, sekarang ni dah berhenti belayar ,kerja kat pelantar minyak pula, banyak juga pengalaman di negara orang ni, sambil kerja dapat juga melihat negara orang lain, yang ni masa tahun 2007 dah hampir 5 tahun ,memang sekejap je masa berlalu..gambar kat bawah ni mula-mula kapal masuk pelabuhan melalui sebelah opera house dan masuk di bawah jambatan sydney. Panjang juga jambatan ni macam jambatan pulau pinang, kat sini buat operation discharging selama 3 hari, jadi dapat lah peluang jalan-jalan kat darat.

27 comments

3:09 AM, May 22, 2011

syok uuuuu
cita2 nak g obersea nieh
huhu

10:14 AM, May 22, 2011

salam..
cantik kelihatannya..
saya tak kesampaian
lagi ke sana..
:)

Anonymous
11:05 AM, May 22, 2011

what a beautiful sydney opera house designed by jorn utzon. (: nice.

12:14 PM, May 22, 2011

wow, bestnye

2:35 PM, May 22, 2011

Wow bestnya ada pengalaman belayar Dan tgk tmpt org.. tentu seronok kan..

3:52 AM, May 23, 2011

aku ni hanya singapura dengan thailand je
huhu

9:36 AM, May 23, 2011

Tunggu Darwisy besar sikit kalau nak pergi lagi so dia dah tahu nikmatnya melancung. Sabarlah sikit....

9:54 AM, May 23, 2011

best tu berlayar..luas pemandangan dan pengalaman, paling jauh ke mana bro?

10:06 AM, May 23, 2011

Sambil bekerja sambil melancong...seronoknya cam ni..bila lah boleh sampai kesini..tunggu ticket Air Asia jd murah dan murah dan murah dan murah....

10:08 AM, May 23, 2011

wahhhhh..
jeles nih..jeles..
cantiknye pemandangan tu..

11:05 AM, May 23, 2011

Org minyak rupanya :-P
Seronok jenjalan bila poket penuh dgn USD hehehehehe.....

Skang dah ada anak sure mcm tak besh nak jenjalan kan kan kan

12:11 PM, May 23, 2011

dapat kesana mmg best ya bro..klu dekat rasanya mau gak saya kesana heee..

pengalama yg di kumpul pasti tak akan d lupakan..rasanya macam baru jer harini kita kesana :)

12:12 PM, May 23, 2011

bro kenai dg org umh kat sana juga ker heee...hee..

1:35 PM, May 23, 2011

Menarik tempat ni, sayangnya belum berpeluang lagi...:)
takat ni baru lepas ke Thai ngan Korea je...tu pun kompeni yg anta..:(

1:50 PM, May 23, 2011

bestnya dpat merasa udara di negara orang..

walaupun hujan batu kat negara sendiri, hujan emas kat negara orang, sekali sekala nka jugak emas kan..
lagi pun emas tu mahal...hehe

pengalaman beharga mahal harganya

4:01 PM, May 23, 2011

alamak..bile dpt merasa ke sana niee..hmmmm

5:33 PM, May 23, 2011

Beruntung dapat kesempatan ke negara org. Syukuri nikmat Nya...

7:29 PM, May 23, 2011

wahhhhh cemburu nya haha

12:23 AM, May 24, 2011

Wah dapat ambil gambar Opera House

8:51 AM, May 24, 2011

seronoknya, bila le agaknya nak sampai sana

9:14 AM, May 24, 2011

nak tanya bleh??? berapa kos nak gi AUSTRALIA... ????

3:13 PM, May 24, 2011

Kawe pun abang belajar kat sana dulu. Dia cakap cantek bandar tu.. Kawe tak pernah gi lagi.. Kalau ada rezeki.. bolehlah tgk2 tempat org. Jauh perjalanan, banyak pengalaman.. kan?

4:45 PM, May 24, 2011

kalu opis saya ada buat begini jln2 kan best.saya teringin nak pegi huuu

1:47 PM, May 25, 2011

Sydney Opera House atau Rumah Opera Sydney dekat dengan Sydney Harbour Bridge di Darling Harbour tempat untuk buat show pelbagai pertunjukkan teater muzikal, opera, balet dan lain-lain seni teater. walau pun diorang moden tapi menghargai seni nampaknya...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

vespa naza

1:48 PM, May 25, 2011

tahun 2007? uii.. baru skrg bru dpt kongsi kt blog kan.. hehehe..

tringin gak nak pi.. x pernah pi lagi..

3:07 PM, May 25, 2011

ada sorang blogger kerja atas kapal mcm ni gak..

http://mietos.blogspot.com/

kenal tak..? :)

1:18 AM, June 04, 2011

oh dulu kerja kapal ek...

Post a Comment

 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever