Hobi Baru Baby Kami

Sunday, May 1, 2011

Nampaknya sekarang ni Baby kami dah ada hobi baru, bukan main seronok dia dengan hobi baru dia, kalau dah dapat memang tak pedulikan orang lain dah memang leka habis, Hobi baby kami ialah dia suka hisap jari, kira hobi juga la kan, jenuh nak tarik tangan dia ,duk kejap nanti dia masukkan lagi, kadang-kadang dia marah juga bila kita asyik alihkan tangan dia,sampai kadang dua-dua tangan dia sumbat dalam mulut,kira nak tunjuk tanda boikot la tu.



Orang tua kata baby yang suka hisap jari ni cerdik,lagi pun doktor kata baby yang menghisap jari adalah normal ,tak perlu nak risau sebab nanti dia akan berhenti sendiri dan tak membawa kesan terhadap baby, semenjak dah pandai hisap jari ni memang kurang le nak menangis bila dia lapar, rasanya kenyang kot hisap jari tu..:)

24 comments

1:45 PM, May 01, 2011

salam..
ermmm..comelnya baby..
anak saya hisap puting dummy
kalau tak di beri dia hisap jari...
ada berkaitan kut?

2:11 PM, May 01, 2011

alalalala.. comey nya.. saya memang suka bayi yang isap2 ibu jari dia.. nampak comey sgt2..

2:14 PM, May 01, 2011

Adik saya dulu menghisap jari susah juga nak buang tabiat hisap jari sehingga emak saya sapukan asam jawa pada jari yang dihisap

3:21 PM, May 01, 2011

Salam singgah,

Twins akak dulu pun hisap jari. Memang berhenti sendiri masa dorang dah belajar puasa.

4:31 PM, May 01, 2011

hehe.. comel! ;D

4:49 PM, May 01, 2011

alalala..
comel nya!!!!

memang habits baby kan isap jari tu.
tak perlu risau dengan hobi baru si comel ni:)

nway, nama nya ape eh? ^___^

11:36 PM, May 01, 2011

cuba bagi dia hisap jari mama ngan papa dia pulak. tak lama lepastu gerenti stop. hahahahaha. gurau2 je :D

12:21 AM, May 02, 2011

sangat comel bila baby suka hisap jari...alololo ase nak tium2 je dia ..hehe =]

12:29 AM, May 02, 2011

hisap ibu jari tangan tu biasa tu
ada juga baby yang hisap ibu jari kaki

satu ketenangan untuk baby ni

2:06 AM, May 03, 2011

amboi siap marah kalau cabut jari tuh, bior je, kasi dia hisap puas2x. ... hehe..

2:29 AM, May 03, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
abu nak Tanya kenapa cermin sebelh kiri

uihhhhh sedap kut isap jari ni agaknyerrr.... kalau tak isap jari tak leh tidur kut....

comelnyerrrrrrr dah nampak besar lah dia

12:32 PM, May 03, 2011

mujur hisap jari tangan jer...kalau hisap jari kaki, dia nak adik la tue...

1:21 PM, May 03, 2011

bila time hisap jari tu mesti dia berkhayal sekali kan.. anak2 akak dulu pun ada yg suka hisap jari.. akak biarkan aje sbb dgr juga org kata bijak.. InsyaAllah.. harap2 betul2 bijak...

5:02 AM, May 04, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
air baling kenduri kahwin

uihhhh habis jari dia isap tu.... mungkin aku kekecik camtu gak... tabiat masa kecil... esok dah besar dia baca balik blog ni mesti dia gelak

8:45 AM, May 04, 2011

Pernah dengar dulu, org kata hisap jari ni dapat membantu penghadaman kerana ada enzim yg terdapat dihujung jari tu. Anak saya dulu hidap ibu jari kaki! heheh

9:05 AM, May 04, 2011

olo comelnya baby korang..geram tgk...comel je isap jari..heee

10:34 AM, May 04, 2011

Bagus gak dia ada aktiviti sendiri bagi melayan dirinya tu.. he he.. Tu yg best bila ada baby kan? Tgk gelagat dia jer dah happy ... :D

3:38 PM, May 04, 2011

baby mmg suka isap jari...hehehe..dulu sy pun sama tp nasib xterbawa smpai skrang..tp masih ade yg sudah dewasa masih lg isap jari..caye tak? naik gondol ibu jari..heehe

4:50 PM, May 04, 2011

Baby yg suka hisap jari biasanya memang kurang menangis.

Bijak tu sebab masa dia menghisap otaknya berfikir. Masa berfikir mana ada masa nak menangis....(ini kakak buat hypothesis sendiri).

5:27 PM, May 04, 2011

perkara bsa jer bro heee...

sok lama2 dia tak buat der hee..

comel dia hisap jari hee..pasni blh bagi dia makn bubur yg blande plk ..

5:28 PM, May 04, 2011

rasanya klu dh besar nnti dia akan hisap ibu jari kki plk heee...

6:42 PM, May 05, 2011

org tua ckp budak yg suka isap tgn ni bijak sebab mereka pandai pujuk diri mereka bila rasa lapar. bg mak bapa yg tak hirau tu..mesti kembung perut anak dia pasl ank dia asyik dism je isap jari hehe..anak akak nora yg kedua ni je pandai isap jari umur 3bln da blaja targetkn tgn masuk bilik..kelakar bila tertonjol kt idung. yg first dulu tak minat isap jari...

12:00 AM, May 06, 2011

aww! comeinye dia..

5:59 PM, May 09, 2011

Alolololo.........
very the comel lah bb ni :-)
Nnt kan dah besar lagi sket mcm2 akan pandai. Nnt takut mama & papa tak terlayan hehehe

Seronok kan ada anak???? Tersentuh hati ;)

Post a Comment

 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever