Baby Kami Masuk Wad

Tuesday, March 15, 2011
Busy sungguh kami, memang besar pengorbanan ibu bapa membesarkan anak-anak mereka. Anak kami kelmarin demam panas, kul 3 pagi dah menangis tak boleh tido, pagi-pagi kami dah bergegas ke Hospital Pakar An Nur kat Bangi, Jumpa doktor dia bagi oksigen nak cairkan kahak dalam badan Darwisy, pastu lap-lap badan dia dengan air sejuk, Tengok keadaan Darwisy yang lemah, Doktor bagi surat untuk transfer ke Hospital Kerajaan sebab kat situ kemudahan untuk rawat baby kami tak berapa cukup,

Jadi kami hantar pula baby kami ke Hospital Serdang, sampai kata sana Doktor ambil sample darah Darwisy,kesian baby kami baru 2 bulan dah kena cucuk ambil darah, pastu pergi pula buat X-ray, memang sepanjang proses check up tu Darwisy menangis je sampai nak hilang suara, Sejam menunggu keputusan ujian darah akhirnya |Doktor beritahu yang baby kami kena tahan kat wad sebab ada sedikit jangkitan kuman dekat dengan paru-paru dia , Kesian Darwisy kecil-kecil dah sakit, Baby kami pun ditempatkan dalam Wad kanak-kanak.


Doktor kat Hospital Serdang ni baik-baik semua, dia check keadaan Darwisy dengan rapi, keadaan wad pun selesa, Doktor kata baby kami kena tinggal kat Hospital ni selama 5 hari lagi untuk diberikan ubat anti biotik dan dipantau tahap kesihatannya, Jadi mama yang tengah bercuti bersalin kena lah berkorban menjaga Darwisy kat Hospital dan papa pula ulang alik ke rumah dengan Hospital tiap kali waktu melawat dan menyediakan keperluan untuk mama dan Darwisy, Papa dan Mama doakan semoga Darwisy cepat sembuh..Amin..

30 comments

1:10 AM, March 15, 2011

Banyak bersabar ya.. kalian terpilih untuk menerima dugaan ini.. semoga Darwisy baik dan cepat semboh ya.. Ameen..

1:15 AM, March 15, 2011

sabar ye kak.. anak buah ira pun penah kne.. n kne rawat pun kat hospital serdang.. baik doc2 kat c2.. tp cian tgk anak buah kne cucuk tiap2 hari

2:09 AM, March 15, 2011

Allahu Akhbar.. banyak2lah bersabar ya

maza pernah alami pengalaman yg hampir serupa.. huhuhu

memang kesian, kekadang rasa tak sampai hati bila darah sentiasa diambil dan anak meraung2 kesakitan.. tapi itu semua utk kebaikan dia dan kita juga.. bersabarlah..

maza doakan semuanya selamat dan baby cepat sembuh! ameeennn

2:12 AM, March 15, 2011

comelnye darwisy...

moge cepat sembuh ... amin

2:47 AM, March 15, 2011

Siannya Darwisy... Kena pneumonia ye? My boys pun biasa kena, 1st time masa umur 3 bln, 2 minggu lebih dok wad. Memang sayu sangat bila tgk anak anak menangis kesakitan. Moga darwisy cepat sembuh.

4:55 AM, March 15, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Apa khabar orang kampung
Lama sudah tak berjumpa
Minta-minta semuanya
Di dalam sihat sejahtera

Apa khabar orang kampung
Bilakah dapat berjumpa
Kirim-kirimlah berita
Janganlah senyap sahaja

moga darwisy...lekas sembuh .... ciannyerrr ia lahhh budak aku cukup cian...

ya Allah berikan kesejahteraan pada darwisy...amin

10:40 AM, March 15, 2011

dear darwisy yg cumel, aunty doakan darwisy cepat sembuh

11:17 AM, March 15, 2011

Salam kenal...Tau betapa sibuk dan tak senang duduk dibuatnya....pernah ada pengalaman baby masuk hospital ni.yang paling sedih sekali, nurse tu salah cucuk tangan masa nak masuk air...menangis baby...banayk bersabar dan moga baby cepat sembuh..

11:21 AM, March 15, 2011

:( moga darwisy cpt sembuh..insyaallah..

3:01 PM, March 15, 2011

kesian Darwisy...moga cepat sembuh... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DARI KERANA MATA

4:07 PM, March 15, 2011

uh camner blh kena demam panas tu bahaya...

lain kli sahabt beli cool fever tu..kalu apa2 hal sng guna..kat farmasi ada jual..

mujur ia tdk apa2 segera ke hospital huu...

4:21 PM, March 15, 2011

moga darwisy cept sembuh..amin

4:41 PM, March 15, 2011

As salam..
Banyak2kan bersabar. Moga si kecil tu cepat sembuh.

5:08 PM, March 15, 2011

darwish comel sangat.. semoga darwish cepat sembuh.

6:28 PM, March 15, 2011

darwish nak adik la kot
cian kat darswisy..
nnt dah besar main bola dgn pak lang ek :)
hehehe...

6:52 PM, March 15, 2011

SALAM..
Ermmm...memang kesian tengok budak kecil masuk hospital..apakan daya dugaan Allah jua..moga anda tabah dan Darwish cepat sembuh..nampak tenang je tidurnya tu...

11:33 PM, March 15, 2011

banyak2 bersabar
memang beginilah cabaran dalam membesarkan anak2

kesukaran begini menyebabkan kita teringat pula kesukaran ibu bapa kita dalam membesarkan kita

pengorbanan ibu bapa memang tiada tandingannya

11:51 PM, March 15, 2011

byk bersabar ye..

insyaAllah semua selamat...

9:08 AM, March 16, 2011

semoga cepat sebuh ye baby comel..huhu

12:29 PM, March 16, 2011

semoga lekas sembuh anaknya... :-)

1:36 PM, March 16, 2011

Moga cepat sembuh ya...kami doakan ya

6:03 PM, March 16, 2011

akak,,biasa la tu..baby2 selalu je kena jangkitan...sbb daya tahan badan diaorang lemah lagi..jgn risau,takkan ada apa2..sbb alief amek medic..tahu sikit bnda2 ni..huhu..alief doakan baby akak cepat sembuh..k

1:37 AM, March 17, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

eeemmmm ciannyerrr baby masuk wat plak... sabar bebanyak yerrr... kami doakan moga cepat sembuh..sihat hendaknyer jua.... bela baby ni mmg banyak dugaannya... sabar ajerrr

12:21 PM, March 17, 2011

Kesiannya.... Tengoh montel-montel bila 5 hari duduk wad mesti akan susut sikit. Sabarlah....ujian membesarkan anak mesti ada.

Moga bertambaik sembuh sekarang ni...

11:21 PM, March 17, 2011

semoga darwisy cepat sembuh yea.. sama2 lah kita berdoa..

8:59 AM, March 20, 2011

semoga darwisy cepat sembuh..semoga tabah hadapi dugaan sebagai ibubapa

10:22 AM, March 20, 2011

salam
comel budaknya..gua doa sihat selalu

3:42 PM, March 20, 2011

bykkan bersabar...semoga darwisy cepat sembuh ye...


sebelum ni korang ada tanyakan camane buat header flash gerak..tue header cik tom request dr blogger anish..try korang request dgn anish;

http://artnishaway.blogspot.com/2010/08/doe_22.html

1:06 AM, March 21, 2011

ya Allah..anak akak dulu 3 bulan dah..tu pun dia penat pasal dia big baby, tak ada kuman cuma risaukan paru-paru dia.
tp ni..baru nak habis pantang kan..tak pe, bak kata emak akak, Allah aje yang boleh selamatkan dia..doa banyak-banyak, n bila dukung tu tepuk pelan2 blkg bg selesa dia. tu pesan doktor pakar masa kat wad dulu..

akak doakan darwisy sehat cepat ye..

8:17 PM, March 29, 2011

hospital serdang yg beru tu ker?
baby SOp beberapa kali dahmasuk wad.. :)
moga cepat sembuh

Post a Comment

 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever