Restoran Aziz Satar

Thursday, March 10, 2011
Malaysia ni banyak tempat-tempat menarik ,rasanya memang tak habis kalau nak jalan satu Malaysia. Baru-baru ni kami sefamily ada pergi ke kemaman, sebenarnya ada buat kursus kat sana sambil-sambil tu pergi le jalan-jalan kan , kami bermalam selama 3 hari 2 malam dekat Homestay Hotel, kalau korang nak bermalam kat kemaman kami cadangkan Homestay Hotel sebab hotelnya yang selesa harga pun berbaloi.

Kat Kemaman ni banyak kedai makan yang sedap-sedap yang paling best dan wajib singgah ialah Restoran Aziz Satar, Bukan kedai pelakon veteren tu kebetulan owner kedai ni namanya pun Aziz, mereka ada jual Satar yang sedap giler, Rasanya kalau korang tanya je nama Aziz Satar ni mesti orang kat sana tau kat mana Restoran tu.

Satar ni lah yang paling sedap pernah kami makan, kat sini sebenarnya ada banyak orang jual satar tapi ni lah yang paling orang ramai suka, memang dan cuba lain kali mesti korang mengidam nak pekena satar ni lagi..:) ni sebenarnya kali ketiga kami makan kat sini.


Pastu pekena le Nasi Aziz Satar ni, sedap juga ada sotong, ayam, pastu nasi goreng dibalut dengan telur lebih kurang macam Nasi goreng pataya le, selain satar ada juga jual otak-otak,pulut panggang, sup daging, memang banyak yang lazat-lazat,gerenti tak rugi, teh tarik diorang ni special sikit,kalau nak tengok try le order..hehe


Ambil gambar Restauran dari luar je segan la pula..:p Kalau Pergi kemaman jangan lupa singgah sini dekat Kuala Kemaman ,ramai family yang makan kat sini nampak macam semua orang luar jer siap ada datang dengan rombongan bas lagi..:)

35 comments

11:06 AM, March 10, 2011

Bestnya... Walau tak kata sedap tapi gambar yg dipapar dah mampu membuka selera.

Puting tu siapa punya? Hehehe....

11:06 AM, March 10, 2011

Menarik gak ni. Memandangkan Kemaman dah boleh kata jadi kampung sementara, maka rasanya akan singgah ke restoran berkenaan kalau ke sana nanti.

11:06 AM, March 10, 2011

tiap kali blk kg mesti tia singgah cni dlu :)

11:33 AM, March 10, 2011

wahhh die dah ade restoran ke? hehe kebetulan nama satar :P

Terkini : Keputusan Penuh Malaysia vs Pakistan dan Keputusan Perlawanan Lain

12:00 PM, March 10, 2011

psst satar tu ape?

12:10 PM, March 10, 2011

ikan bakar ada tak?

hheheheh

12:31 PM, March 10, 2011

akak penah makan sata kat icity, sedap sgt, tu la first time akak makan sata, kat kedah ni tak de camtu

1:10 PM, March 10, 2011

kak ain belum pernah sampai ke trengganu lagi...

teringin jugak kesane ni...

1:33 PM, March 10, 2011

As salam..
Owh, ada restoran rupanya...

6:54 PM, March 10, 2011

ingat kat putrajaya. dah nak terjah je ni..

10:29 PM, March 10, 2011

besnya..dh lma xmkn satar..he

11:30 PM, March 10, 2011

saya tak biasa dengan kemaman
tapi kalau kebetulan ke sana nanti, mungkin boleh singgah juga

12:05 AM, March 11, 2011

aku rasa macam pernah singgah tempat ni, 2 tahun lepas

1:10 AM, March 11, 2011

saya tak biasa dengan kemaman
tapi kalau kebetulan ke sana nanti, mungkin boleh singgah juga

1:10 AM, March 11, 2011

As salam..
Owh, ada restoran rupanya...

1:10 AM, March 11, 2011

kak ain belum pernah sampai ke trengganu lagi...

teringin jugak kesane ni...

1:10 AM, March 11, 2011

ikan bakar ada tak?

hheheheh

1:10 AM, March 11, 2011

Bestnya... Walau tak kata sedap tapi gambar yg dipapar dah mampu membuka selera.

Puting tu siapa punya? Hehehe....

1:13 AM, March 11, 2011

salam..
ingatkan Aziz Sattar peakun tadi
rupanya satar makanan tu..entah
saya pernah makan ke tidak..
sedap ke..?

4:03 AM, March 11, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhh time bulan posa hari tu jerrr baham satar.... bilerrr lahhh aku akan singgah kat kemaman ni yerrrr....cari aziz satar tueewww

10:11 AM, March 11, 2011

mimi pernah pegi, memang sedapppppp sangattttt satar dia.. lain dr yg lain... teringin pulak nk pegi... kang ade mimi g esk kang =D dekat dah ngn kuantan nih.. hehehe

10:16 AM, March 11, 2011

satar tuh makanan ghupe nyer.. o_0

12:36 PM, March 11, 2011

sini mmg popular kalau nk mkn bnda2 cmni..laksa dia masyuk

2:14 PM, March 11, 2011

salam jumaat..
apa isi dlm menu satar tu hee cam sedap jer

3:21 PM, March 11, 2011

owh.. aziz satar pon ader makanan gak eh?
hehhehee.. macam nk rase.. cuma jauh n xmampu nk g sana makan sana....

5:20 PM, March 11, 2011

wah..fevret food mama ice ni..
nti nk ajk dye pegi restoran ni lah..hehe

p/s: thanx polo ice.ice da polo cni gk.sory lmbt sket.bru smpt jenguk2 blog..hee ~ ;)

1:05 AM, March 12, 2011

pernah jugak makan kat sini..boleh tahan..
mungkin cita rasa lain lain kan.hehe
tak komen banyak la..
tapi satar di boleh tahan..


psstttt ada lagi tempat yang best. tapi tak leh bagitahu kat mana.hehe

8:14 PM, March 12, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhh satar-saatar memang lerrr nampak sedap makan panas-panas perrrgghhhhh mmg asyik.... dah macam rancangan jalan-jalan cari makan.... bagus sekali sekurang2nyerrr adelah tau kat mana tempat spesial nak di tuju bila singgah kat sana

9:41 PM, March 12, 2011

igt aziz satar betul.. haha!!
nti kalo pg sana kena try la..
tp kan org panggil satar eyh?? bukan sata je ke?? kompius jap :)

1:14 PM, March 13, 2011

As salam..
Anda di tag utk join contest ni...
Contest Jangan Pandang Kamera

11:23 AM, March 14, 2011

puting budak kat belakang satar tu pon sodap..hahahaha

1:59 PM, March 14, 2011

bro mmk ak nak pegi l atempat nie.he2

2:12 PM, March 14, 2011

mcm sedap ja ni

11:22 AM, March 15, 2011

arghh!! lamenye sy xmkn sata..T_T

9:30 AM, March 16, 2011

penah g kat sini..sata die mmg sedap...rasa die len dr yg bese penah mkn..hehe

Post a Comment

 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever