Stroller Atau Baby Carrier

Wednesday, April 20, 2011

Semakin lama semakin berat baby kami ,kalau nak dukung berjam-jam rasanya boleh lenguh juga pinggang dibuatnya . Jadi cara penyelesaian kenalah beli stroller, senang sikit nak bawa,just tolak je kan. Nampak macam senang je nak handle stroller ni tapi cuba kalau naik atau turun escalator..

Kita kena betul-betul posisi roda dengan anak tangga tu kalau tersilap boleh terlebih senget pula stroller tu,memang bahaya sungguh, tengok orang lain steady je naik escalator dengan baby diorang, last sekali guna lift lagi senang cuma kena tunggu lebih sikit le..Rasa-rasanya kena ambil lesen pandu stroller ni..:)


Tapi kalau pakai Baby Carrier rasanya lebih senang dan mudah dibawa kemana-mana ,harga pun tak mahal macam stroller, tapi ini pun bergantung pada keadaan juga kadang-kadang baby kita nak tidur kalau pakai baby carrier susah pula dia nak tidur, mesti baby akan rasa tak selesa..

Senang cerita beli dua-dua, agak tempat kita nak pergi tu tak lama sangat boleh le guna baby carrier tu,tapi kalau bagi si suami takkan tak larat kot nak dukung lama, mesti boleh cuma susah bila nak pegang barang lain je, Ada member kami kata bagus untuk suami kalau lepas kahwin perut boroi sebab nanti nak dukung anak senang sikit boleh support pakai perut jer..hehe

26 comments

12:25 PM, April 20, 2011

comeinya bby tu..rasa nk cubit je!!

12:47 PM, April 20, 2011

setuju sgt, beli aja dua2
nanti kalu ada baby lagi dah tak rugi, boleh guna yg lama.
akak dulu pun camtu sumer beli masa lahirkan ami.
adik2 yg lain boleh guna lepas tu, mmg tak membazir

12:59 PM, April 20, 2011

mmg kena ada dua2 tu.. lps tu guna ikut keperluan... last week masa akak pergi alamanda ada parent tu sikit lg nak terjatuh sbb roda stroller anak dia terlebih dari eskalator.. pucat lesi muka dia.. akak yg tgk pun jd kalut sama.. mmg kena hati2.. nak selamat naik lif ajelah.. org kata biar lambat asal selamat kan..

2:07 PM, April 20, 2011

kalau kak liza biasanya seorang berada dibelah atas tangga, sorang di depan tangga utk tarik stroller dari escalator bila dah sampai.

2:14 PM, April 20, 2011

stroller ngan baby carrier.
hemm dua-dua ada kelebihan.
kalo srtoller nak gi jalan2 kat taman ok la.
kalo baby carrier ni bukan ape, cuma lenguh la sket kalo lama-lama.hehe

p/s:tak berpengalaman pon sebenarnya.sekadar pekongsian pendapat. :)

2:51 PM, April 20, 2011

Betul beli dua-dua lagipun bukan boleh basi. Boleh simpan lama. esok bila ada adik boleh guna.

Stroller tu penting sebab nanti kalau dah dapat kaki mama/papa jangan letih kejar Darwisy ye...

Dah tambah montel ye.... geram kakak tengok...

3:05 PM, April 20, 2011

oh....mcm tu yer...

biasa nampak parent bawa sroller...kalau yg carrier ni...susah sikit nk jumpa... ;)

3:06 PM, April 20, 2011

awok beli dua2 sekali...bukan ape.....ade tempat yang rase nak kendong je anak awok...tapi kalo dekat shopping complex stroller le yang paling sesuei.....

3:49 PM, April 20, 2011

alolooo comeynyaa. kak AK guna stroller, tapi xbertahan lama pun sebab baby xske sgt dok dlm tu.. die aktif sgt.hahaah..

3:54 PM, April 20, 2011

rase nak picit2 jer...dah lame tak de baby...

dua2 pun ok...rase2nye berguna boleh gune ikut keadaan & masa yg sesuai...

4:31 PM, April 20, 2011

comel2 jer baby..cam anak patung jer...hehe

5:25 PM, April 20, 2011

wahh.. dh beli stroller...

bleh la men racing2.. hehehe...

7:02 PM, April 20, 2011

heee...comel lah! :)

7:52 PM, April 20, 2011

As Salam..singgah sini...betul tu, stroller susah nak naik escalator, .. tapi senang nak berjalan..tak yah dukung..

1:45 AM, April 21, 2011

support baby pakai perut?
hahaha
tak pernah aku buat sebab tak boroi

memang seronok kan?
penat dan lelah terbang macam tu je ditiup angin

1:55 AM, April 21, 2011

stroller lah senang.. tolak je.. hehe!! tayah dukung2 lagi dah.. :)

8:01 AM, April 21, 2011

kalau beli yang sangkut2 tu,,okay gak kot..boleh suruh daddy bersenam sikit dgn mengangkat anak tu ke hulu n ke hilir..hhuhuhu..gurau je..btw,,,anak akak comel!!!!!!!!

11:15 AM, April 21, 2011

salam..
anak saya dah 3..
sampai sekarang saya tak
pernah gunakan stroller..
prefer dukung cara tradisi je
setakat ini..satu lagi saya ada
nampak baby carrier yang lebih
moden selalu di pakai oleh warga
eropah sudah ada di jual di sini
dan nampak lebik praktikal..
tapi reganya..ermm..boleh tahan

4:29 PM, April 21, 2011

wah dah besar dia eh

6:36 PM, April 21, 2011

dulu penah pakai baby carrier...sakit pinggang wooo...ekeke

12:00 AM, April 22, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
Honda ex5 dan Honda wave

kalau tengok orang kat sabah sarawak indonesia philippinese diorang pakai kain batik atau kain pelikat ajerr .... buat sandang kat bahu paras pinggang selit anak dia celah kain...


woooo sekarang ni berat dia dah berapa kilo yerr... kalau bawak pakai baby carrier lelama mesti sakit pinggang gak kan...

5:00 AM, April 22, 2011

hehehe..apik dah gelak guling2 biler dengar kami nk support ank pakai perot kedepan..hahaha

7:40 AM, April 22, 2011

Bapak pun beli kedua-dua tuk Khalish & skrg diwarisi Ilhan.

masa baby kecik, lebih senang pakai carrier tapi bila baby dah besar skt memang senak perut & sakit bahu..hhehe

so masa tu baik pakai stoller je.

p/s : x pernah pulak guna escalator masa pakai stoller, naik lif jer...

10:39 AM, April 22, 2011

wah!!!! semakin besar semakin comel baby tue..ada rupa ayahnya la

11:44 AM, April 22, 2011

akak lebih suka pakai stoller..tak larat nak pakai carrier ni..kalau kecik ..klu baby muntah habis baju bau muntah dibuatnya

11:40 PM, April 27, 2011

ALhamdulillah, akak nora dpt 2-2 dr harta wrisan...hik hik, mcm situasi akak nora rugi dibeli pasal jarang keluar, susah nk handle pasl abgnye sibuk nk tolak sekali, jd keje jd lmbt...jd siapa yg terkorban, ibu juga tak tido mlm sengal tgn

Post a Comment

 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever