Galaxy S, Android Dan Kami

Wednesday, April 27, 2011
Dah lama mengidam nak guna handset Samsung Galaxy S ni, akhirnya terbeli juga..huhu, kami ada antara dua pilihan samada DSLR nikon D90 atau Samsung Galaxy S ni, tapi disebabkan faktor-faktor budget kehendak melebihi keperluan jadi kami beli yang termampu je, Bye-bye Nikon D90, nanti bila harga dah turun lebih kurang 2000 baru kami fikirkan semula..:)


Samsung Galaxy S ni banyak kelebihannya, skrin Super Amoled memang clear habis kalau handset tu HD tapi skrin tak clear still tak nampak macam HD, ringan pula tu, size pun tak berapa besar, camera 5 mega pixel bila ambil gambar masih nampak cantik, yang paling penting application Android yang boleh di downloadkan secara percuma dengan menggunakan market android, kira macam-macam ada ,memang dahsyat ler (puji lebih-lebih pula..hehe).


Kebetulan ada application yang boleh membuatkan gambar tu menarik macam kamera DSLR walaupun tak setajam DSLR tapi kami berpuas hati juga le, kami download application Camera 360, memang nice gambar-gambar yang diambil dengan menggunakan application camera 360, kat bawah ni contoh gambar-gambar yang telah diambil.

Retro

Black & White

Tilt-shift Mode

44 comments

8:45 PM, April 26, 2011

Samsung galaxy S ?
#Ehsamalah!

Hahahaha..
Terbaik!

Selamat datang ke dunia Android!

9:45 PM, April 26, 2011

wah bestnya.. mmg idaman juga tu.. skrg ni dok godek HTC desire aje.. itu pun en.asben punya.. he..he.. comelnya anak u all.. bolehlah ambil gambar baby byk2 guna phone baru tu kan..

11:05 PM, April 26, 2011

ha'ah.. ala2 dslr jugak pix dia..
cantik jugak kualitinya..

sy pon ngidam dslr jugak ni.. tp lom mampu.. heheh..

12:05 AM, April 27, 2011

salam..
teringin juga nak sambar
sebijik..ermm..khabarnya lagi baik dari iphone 4 kan?rega pun jauh lebih murah

1:05 AM, April 27, 2011

wah sis.suzie disini amat jeles. aduh..ada ghak survey,,wawawa xmmpu g.

3:43 AM, April 27, 2011

wah galaxy 5.. nak beli jugakla..jeles tgk..

8:31 AM, April 27, 2011

tengah kumpul duit nak beli gak... tp tak tau bila boleh beli.. ermmm... dah follow...

8:48 AM, April 27, 2011

nama nye saja dah mcm starwars punya adik badik...GALAXY 5....tunggu bonus thn depan la...thn ni dah beli Lemari..hihihi...

11:32 AM, April 27, 2011

salam kenal....cantik gambar2 tue...macam nie dah tak perlu la DSLR D90 tu...hehehhe

11:55 AM, April 27, 2011

salam kenal...
kunjungan balas dr saya...
sy mmg failed pasal fon n kamera nih...kdg2 nak bawak keluar fon pun segan...students punya lagik laaa canggih...heheheh...

baby sgt comel...both of u ni kawen muda ye???bagusnya....

12:11 PM, April 27, 2011

husband pun ada jugak dok idam galaxy s. Dia dok tengah kumpul duit skrg nie.. :)

12:30 PM, April 27, 2011

nak suruh en somi beli la..dia kate nak tukar HP baru...

1:21 PM, April 27, 2011

wahhh..
terbeli ek..hehe
emm..ok gak..camera 360..

2:46 PM, April 27, 2011

wah...cun nya fon baru dia.... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOG REVIEW:BRIGHT OR DARK

2:48 PM, April 27, 2011

Galaxy 5..perkhhh..

maza setakat hari ini terbeli Samsung Jet (size kecik nyer) .. hati ada sikit panas.. huhuhu, terutama bila nak menaip lorr. yg lain2 ok, termasuk kameranya.. huuuhu

photog: maza pilih yg last tu gambarnya cantik... yg lain cantik gak, tapi yg last tu lebih utama.. hehehhe

3:18 PM, April 27, 2011

nice pic...hehe..
slow2..
fyna skrg gune d90..
rege boleh turun lg tue...





jom singgah n follow belog fyna.http://inibelogfyna.blogspot.com/

3:28 PM, April 27, 2011

tak terkejar saya dgn teknologi henfon ni..saya masih setia dgn cokia xpress music aja..hehehe...

tapi sebenarnya, camera fon mcm galaxy S & IP4 dah boleh produce a good quality picture

3:30 PM, April 27, 2011

salam singgah.. kak ayu suka dengan dunia photografie..
wah..... canggihnya galaxy 5..

PS: thanks follow blog ayu

4:21 PM, April 27, 2011

perghh nampak tertarik. masuk paper samsung saingan iphone malah lbh murah

5:10 PM, April 27, 2011

comel baby tu! ;D

9:36 PM, April 27, 2011

gambar mcm dslr jugak.. menarik gak phone tu :)

9:42 PM, April 27, 2011

wahhh..canggih tu..hehe..apik ni biler la nk dapat beli camtu..hahaha

10:31 PM, April 27, 2011

ada gambar hitam putih la
dah lama tak main gambar hitam putih

11:33 PM, April 27, 2011

en.hubby tanya nk fon galaxy tu tak..serius buta it,buat pe pon hebat2 .. jwb akak ni. last2 bday dia bg samsung wave II, itu pun merangkak lg nk guna...err..akak boleh donlod menda tu jugak ke?

12:36 AM, April 28, 2011

android memang terbaik!!! serius macam2 apps ada n leh download senang je. tapi,beum mampu lagi nk buy yg ni

3:07 AM, April 28, 2011

waaa.. layout baru dah? lama tak masuk

3:36 AM, April 28, 2011

Tak kiralah kamera apa yang digunakan teknik penangkapan yang betul memainkan peranan. :)

8:35 AM, April 28, 2011

wow not bad gambar...

9:46 AM, April 28, 2011

boleh tahan gak ek kualiti gambar bila ambil pakai cik samsung ni..akak tak beli lagi kot...pakai ajerlah yang lama.

10:15 AM, April 28, 2011

yg tilt-shift mode tu cantik....hehhe..

10:38 AM, April 28, 2011

Ok juga memang gambar-gambar Darwisy nampak jelas. Comel...Geram.

Kakak guna hp janji boleh make call and receive calll udah....:)

11:17 AM, April 28, 2011

alamak xminat lak samsung wlaupun hebat..mataku lebih berminat dengan HTC Desire...erk..mahall giler..aduhhss..mimpi jela kot..

11:24 AM, April 28, 2011

ehhh... akak suka gambar last ni.. cantikkk.. model pun comel je.

11:36 AM, April 28, 2011

tQ2.. bby tu cumeyy ;)

12:12 PM, April 28, 2011

gerenti beres ! brg dah ada guankan segala kebaiakan yg ada padanya ceh wah..

cun jugak pic anak sama mamanya..sentuha yang menakjubkan!

12:48 PM, April 28, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
prosedur bawa masuk kenderaan luar

diy bumper pecah bumper calar

eeeemmmm baru ajer beli nokia pasal tak tau pilih apa hari tu masa kat kedai handphone mmg ade pegang tapi tak terfikir plak pasal sambar nokia.... rasa rugi plak aku beli nokia ni gambar nokia tak cantik macam samsung lah

2:13 PM, April 28, 2011

Apps pintar ni

2:50 PM, April 28, 2011

waaa..macam best je!paling penting nak cari henfon baru...harus camera yang berkualiti sebab suka bergamabr! heee.

p/s : darwish yang hensemm :)

5:11 PM, April 28, 2011

salam

jom join ga saya

http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/04/oyat-ceritera-first-giveaway.html

10:15 PM, April 28, 2011

singgah malam hari

selamat malam dik....

11:48 PM, April 28, 2011

OMG!
Your baby is soooooo cute!
I wanna hold her!!

XD

2:39 AM, April 29, 2011

cantik gambar nya... yang hitam tuh pun boleh tahan...

2:20 PM, May 01, 2011

Senang nak bawa kemana tidak perlu sarat dengan kamera gantung di leher.

Bolehlah buat liveblog melalui handphone nanti.

8:51 AM, May 04, 2011

hehhehe saya memang tak mampu nak pakai brg mcm ni. Boleh call/sms dah la. Nokia bwh RM100 je. Bayar klinik dan sekolah anak tiap-tiap bulan pun rasa mcm tak ikhlas

Post a Comment

 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever