Tambah RAM Laptop

Saturday, April 23, 2011
Hari tu kami ada pergi ke Low Yat sebab nak tambah RAM laptop yang lambat macam siput sedut ni, kami siap bawa laptop tu pergi ke Low Yat lagi padahal rupanya senang je nak pasang RAM tu tak perlu pun bawa laptop, buat berat beg jer.

Sampai kat sana kami minta maximum capacity RAM yang boleh tauke kedai tu bagi, rupanya nak tambah RAM kena tengok kemampuan laptop kita juga,memang banyak kami tak tau lagi pasal laptop ni, sebelum ni RAM kami hanya 1G je maklum le laptop usang, jadi maximum yang boleh ditambah adalah 3G saja,ok la juga tak le slow macam dulu lagi.

Tauke kedai komputer tu hanya masukkan slot yang kosong dengan RAM 2G, memang mudah je dia buat just tolak tekan masuk picit (dah macam isi minyak pula), senang je kan kalau nak detail lagi boleh la usha website http://sufian.info/2010/08/cara-membuka-memasang-ram-sodimm-laptop/ , sekarang ni nak tambah RAM dah murah tak macam dulu beratus harga RAM tu, tak silap kami 2G harganya lebih kurang 50 ringgit tapi ikut jenis kelajuan macam kami DDR1 murah sikit berbanding DDR2.


Tanya juga le kat tauke tu boleh ke bersihkan komponen dalam laptop fujitsu ni tengok berhabuk sangat, dia kata kalau nak bersihkan kena charge mahal, nak bersihkan pun sampai beratus, tak payah le balik rumah kami buka sendiri ,bersihkan sendiri lagi puas hati ,kalau nak lagi bersih sedut pakai vacuum cleaner je..:)

20 comments

1:26 AM, April 23, 2011

nasib bek leh bukak sndiri..huhu.. btw, comel background tu, baby tu comel :)

2:12 AM, April 23, 2011

mahal juga nak bersihkan laptop tu

hati2 kalau buka laptop, bro
risau satu je
bila dah pasang nanti, terlebih pula skru
hehe

2:16 AM, April 23, 2011

salam..
ermmm..saya punya 2 G je laptop ni..rasanya nak pergi tambah juga lah lepas nih..laju sikit jadinya kut..?

8:06 AM, April 23, 2011

Ok lepas ini mesti boleh selalu tengok si comel-montel tu puas-puas. Buatlah N3 dia belajar meniarap ke, dia menangis nak susu ke, dia sengih nak makan, mama suap makan, etc. kakak tunggu....

9:02 AM, April 23, 2011

wah. hehe. ingt nk tmbah jgk ram ni. xpi xde duit la. haha. nk tmbah 4 gb. bru superb laju. hee

10:30 AM, April 23, 2011

lappy aku pun lembap nih.. nak tambah ram kan, fulus xde.. hehehe

5:47 PM, April 23, 2011

saya pon tak tau nak tuka RA semudah tu.
ouhhh...macam tu rupanya.
2G RM50? whooaaa..murah la.
cos haritu saya tanya kalo nak upgrade ke 4G kena RM200+
emm.

10:26 PM, April 23, 2011

sekarang barang lagi latest lagi murah.

10:42 PM, April 23, 2011

salam bro..

hahha.. maza pulak nak cari battery dan servis sekali laptop ni

sejak beli hampir setahun setengah lalu, tak pernah lak nak servis laptop ni.. takut gak ler tiba2 kong! aderkkkk...

10:42 PM, April 23, 2011

salam bro..

hahha.. maza pulak nak cari battery dan servis sekali laptop ni

sejak beli hampir setahun setengah lalu, tak pernah lak nak servis laptop ni.. takut gak ler tiba2 kong! aderkkkk...

11:44 PM, April 23, 2011

sekarang nie pakai mana yang ada jerla.. huhu.. nak upgrade.. tunggu gajinya..hehe.

1:54 AM, April 24, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
Yamaha 135lc dan penjagaan

Honda ex5 dan Honda wave

uihhhh ok lahhh gak kan aku hanya pakai PC zaman tok kaduk punya.... janji boleh guna udah lerrrrr...


kalau boleh bukak dan servis sendiri ok lah tu... aku tau hantar kedai ajerrr....

2:05 AM, April 24, 2011

kena beli laptop baru dah ni..ekeke

12:40 PM, April 24, 2011

rindu pula pd pc lama dulu masa study..skrg dah tap pakai lagi sb ram rosk huuuu

3:27 PM, April 24, 2011

dulu sy beli ram 2GB DDR2 rm70 kat pc fair...pastu suruh kawan pasang free..hahha...

nak bersihkan laptop ni ada effect pape x? laptop ni slalu jer panas cz guna celeron...huhu..pastu jd lembab

7:26 PM, April 24, 2011

Biasa mmg sop pasang sendiri. Ram laptop sop hanya 2g. Boleh support dah dgn windows 7
4g sekeping x support bg laptop lama.

10:53 PM, April 24, 2011

huhu..uikk..ader lg kedai jual ram DDR1..huhu..hak ah..kalo kt kedai, mmg mahal pon..tapi kalo buat dengan budak2 U..skali format dah rm10 jer..kalo macam cuci tu...kena bukak semua barang dalam..hehe..

2:26 PM, May 01, 2011

Aiks, buang habuk pun hendak di caj. Baik buat sendiri sahaja.

Dulu pun saya beli RAM dan pasang sendiri sahaja lagi jimat

6:16 PM, January 09, 2012

hai... nak tanye kot2 u all tau..
laptop i brand compaq cq40, bila i on laptop ni akan kuar bunyi tiiiiittttttttt selama 15saat gitu.. tapi lepas kuar bunyi tu, laptop jadik sperti biase, maksudnya boleh digunakan seperti biasa dan kelajuan pon seperti biase.. agak2 laptop i nih, masalah RAM x? i pon pelik jugak ni.. kalo u all paham ape yang i maksudkan, bagi cadangan ape yang i perlu buat?

1:31 AM, January 15, 2012

@♥Cik Amy Nalessa♥

dulu kami pun pernah alami masalah yg sama,rasa nya bukan disebabkan masalah ram, maybe sound card kamu problem, cuba install sound card balik..

Post a Comment

 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever