Tukar Lampin Bayi Kami

Thursday, April 14, 2011
Bila dah ada baby ni kemana saja kami pergi kena bawa baby ,kadang-kadang tu tinggal juga kat rumah mak abah kat puchong tu sebab ada kerja yang banyak nak buat, setakat pergi jalan-jalan tu kami bawa sekali le, untuk pertama kalinya bawa jalan-jalan kena tukar lampin kat luar sebab lama sangat kat mall tu sambil tunggu kereta siap polish dengan wax lebih kurang 3 jam juga ler.


Jadi ni lah first time kami tukar lampin kat baby changing room, Bilik tukar lampin yang ada kat Tropicana City Mall ni memang selesa , ruang bilik pun besar, semua kemudahan ada kat situ, senang nak tukar lampin.


Masa untuk basuh berak, Darwisy macam tak suka jer, air sejuk kot, hehe sabar yer..kalau kat rumah kami campur dengan air panas bagi suam sikit.Gambar disensor sikit ye tidak sesuai untuk pg13..hehe


Ok sekarang pakai lampin baru, Darwisy ni time tukar lampin tak susah sebab dia suka, ingat nak beli lampin moden yang lebih jimat hanya tinggal basuh je tapi bila pikir dua-dua kerja macam tak sempat pula, guna lampin pakai buang lagi senang..

Yeay dah siap pun dalam masa 10 minit jer, ok jom kita sambung jalan-jalan balik yang penting jangan nangis yer..:)

31 comments

10:19 AM, April 14, 2011

Hai Darwisy.... hilang dah rindu auntie nak tengok. Lama tunggu baru nie papa/mama bagi tengok sejak keluar hospital. Dah tukar lampin selesa nak shopping....

Dah bertambah cerdik dah....

10:32 AM, April 14, 2011

As salam..
Dah besar pun dia...

10:36 AM, April 14, 2011

waaa comeynye baby.... :D

10:42 AM, April 14, 2011

sempat juga amik gbr ye....:)

12:08 PM, April 14, 2011

ada anak kecik camtu la,cukup time kena menyusu, kena tukar lampin...hehehe

1:08 PM, April 14, 2011

ololo... comel sangat sangat sangat darwisy :P

kem salam kiss kiss ye sis. hehe

1:49 PM, April 14, 2011

yeay..good boy.....tk bnyk kerenah... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOGGING..SAMPAI BILA ??

3:25 PM, April 14, 2011

wakakak.. gitewlah bila dah ada anak..

tempat2 baby room amat perlu,dulu2 tak heran pun.. hahahha

3:29 PM, April 14, 2011

wahh!! comel sangat3!!! Hehe ;p

3:44 PM, April 14, 2011

wah!!! dah bujang la dia....cepat jalan erk :-)

3:54 PM, April 14, 2011

penting shopping complex sediakan tempat yang sesuai

4:16 PM, April 14, 2011

erkk.. cmne nak tukar lampin bayi eh? ape step pertama? xreti la... xde pengalaman.. adik kecik pon dah beso da :P

4:50 PM, April 14, 2011

OMEY NYE BABY . kat rumah kite pun ade baby . kakak kite baru bersalin . kihkihkih

9:45 PM, April 14, 2011

wah..best best...ekeke twin aku dlm pantang lg...tk bole bawak jln2 lagi...

1:06 AM, April 15, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
pilihan motorsikal kupcai terbaik

eeeemmm dulu susah pasal pakai kain lampin dengan alas plastik... sekarang dah aderrr pampers... tapi tak tahan harga dia perrrrgghhhh ....

alahai dah besar dah nampaknyerrr...

2:16 AM, April 15, 2011

blog nampak makin ceria
baby pulak makin sihat dan hensem

darwisy, bila dah datang jumpa atuk tehr?
hehe

10:13 AM, April 15, 2011

sudah besar darwisy...

1:18 PM, April 15, 2011

sommel betul..putih lak tu..ni bakal jejakan idaman nanti..

4:50 PM, April 15, 2011

ehh.. kejap je dh besar darwish tu... hehehehe..
makin sehat nmpk.. =)

5:26 PM, April 15, 2011

suri sllu juga ke KLIA tempat bby tukar lampin mmng ada class yang tersendiri..

tapi kt sungai buluh mmg sempit..hanya ada tempat baring baby, kipas lekat dinding dan singkin, tong sampah jer.

ingat msa nak mandikan bby dema ada sediakan air pancuran ke bukan mudah nak mandikan bby..ni amik air kat singkin suri pupuk2 jer kat badan dia..mmg leceh..

tapi klu dah berhenti kat perhentian sg buluh tu suri kena bawak bekas besar cam baldi sederhan besar pastu barulah blh mandikn bby dalm selesa.

5:34 AM, April 16, 2011

hehee..geram apik nk cubet2..haha..apik ni suke budak2 tau kami..

10:58 PM, April 16, 2011

alaaa....comel betul la darwish nie..
akak coklet nak picit-picit pipi bole!heeeee :)

nanti darwish dah bole jalan, kita shoping sesama tau tau! bole tak mama papa? ;)

12:31 AM, April 17, 2011

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
rxz 5 speed 6 speed catalyzer

eeemm memang kena ade lah tempat tukar lampin baby ni... setakat ni tak banyak tempat yang menyediakan bilik persalinan baby macam tu

3:40 PM, April 17, 2011

eh2 baby dah besar... cepat betul...

5:30 PM, April 17, 2011

ya Allah. comelnyer ur baby!!!!!hehehehe.dah besar dah kan??cepat je mase berlalu

1:55 AM, April 18, 2011

hihi comel sgt..ni 1st time suzie tgk..lma xbka blog pnya sal. salam pluk cium utk darwisy

9:55 AM, April 19, 2011

wah dh besar. hahaha. rindu nk tngok mke diew. ngehhh

12:36 PM, April 19, 2011

pengalaman.. nti dah umor 2 thn 6 bln toilet train ek.. anak akak umar dah setel siang tak pakai da pampers... malam je pakai... tu pun tak luak tak berat ... keke... :D

1:02 PM, April 19, 2011

alahaiii...dah bersalin n dah berjalan ngan baby ya....comelnyer baby dia :)...tahniah ya :)

1:12 PM, April 19, 2011

guna cloth diaper memang boleh jimat cuma tak praktikal utk ibu2 yg sibuk! guna pampers lagi mudah!
pakai buang! :)

1:55 PM, April 19, 2011

ala...comey nye...bertuah da dapat jalan dalam stroller..

masa izzat kecik dulu, badan da lah bam bam..tgu abahnya beli sampai adik ada pun tak beli2 lagi..ish..kalau berjalan memang lenguh..bab tukar pampers..jarang rasanya izzat bertukar pampers di luar. adik soleh, ada la sekali..seksa juga pasal paip disediakan amatlah rapat dengan sink, paip lain tak de..mcmana nak cuci montot dia..uwaaaa..usaha jugak la..sian si soleh melalak...

akak nora teringin nak pakai napkin zaman sekarang tu..ye la, boluh di cuci2 tu kan..tp memang lagi senang pakai buang punya..

Post a Comment

 
LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever