Kemalangan Ngeri 10.10.10 Dekat Tol Simpang Ampat

Monday, October 11, 2010

Salam Semua.. Nampaknya tarikh 10.10.10 ini juga menceritakan Kemalangan yang cukup tragis dan amat teruk telah berlaku berdekatan tol Simpang Ampat , Kejadian berlaku kira-kira 6.40 petang itu telah mengorbankan seramai 12 orang serta mencederakan 40 yang lain.
Bagaimana ini semua boleh berlaku, Punca kejadian dikatakan berlaku apabila Bas dari arah bertentangan tidak dapat dikawal dan terbabas masuk kelaluan bertentang, Kalau dah namanya Highway memang tak sempat nak berhenti dengan tiba-tiba, MasyaAllah tragis sungguh kemalangan itu, kami ingin mengucapkan takziah kepada keluarga mangsa-mangsa kemalangan itu, semoga roh-roh mereka dicucuri rahmat.12 Maut, Lebih 40 Cedera Dalam Kemalangan Babitkan Enam Kenderaan
REMBAU, 10 Okt (Bernama) -- Seramai 12 orang maut dan lebih 40 lagi cedera dalam kemalangan membabitkan dua bas, sebuah van dan tiga kereta di Kilometer 223, Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran plaza tol Simpang Ampat di sini Ahad.Polis berkata kejadian berlaku pada kira-kira 6.40 petang apabila sebuah bas ekspres yang menuju ke Kuala Lumpur, gagal dikawal lalu melambung dan memasuki laluan bertentangan.


Bas terbabit kemudian melanggar sebuah van dan menghempap dua kereta lain sebelum melanggar bahagian tepi bas Jabatan Kebajikan Masyarakat yang menuju ke selatan.


Sebuah kereta lagi turut terbabit dalam kemalangan itu, namun pemandu dan penumpangnya selamat.Setakat ini, kesemua mangsa belum dapat dikenal pasti.Semua mangsa yang meninggal dunia dan cedera dihantar ke tiga hospital berasingan iaitu Hospital Tampin, Hospital Tuanku Ja'afar dan Hospital Melaka.


-- BERNAMA


 

HiStory KaMi

LiFe KaMi. Powered by Blogger.

Best FrienDs KaMi

SponSor By

BioData KaMi

My photo
KisaH Kehidupan KaMi satU Family YanG happY gOod LucKy.. Syukur Alhamdulillah dengan Nikmat pemberian Tuhan yang Maha Esa..

© 2011 LiFe KaMi Design by LiFe KaMi
Hak Milik LiFe KaMiHappyForever